Hansgrohe Superprestige Asper Gavere

Gepubliceerd op: 15 november 2015
Hansgrohe Superprestige Asper Gavere

Modder, het lievelingskostje van Crosser van der Meer brengt hem dit keer niet het gewenste resultaat.

Gosse 15e in het Belgische Asper-Gavere. Toen hij vanmorgen het parcours aanschouwde was hij verheugd. Door de regenval lag er in bepaalde stroken een smeuïg laagje smurrie. Iets wat Gosse normaliter goed ligt.
Het vele slijk speelde echter in combinatie met de vele gevallen herfstbladeren meer in zijn nadeel. Grote plakkaten Belgische klei en bladeren vormden een stevig geheel tussen frame en banden, waardoor Gosse meer moest lopen dan normaal. Het verschil dat hij bergop kon maken in de afdalingen en (fietsend)bergop, daar moest hij nu elke ronde steeds wat toegeven.

Het avontuur strandde op een 15e plaats algemeen. Een sterk rijdende Belg Eli Iserbyt wist bij de Beloften de winst naar hem toe te trekken. Hij werd op het podium vergezeld door twee ploeggenoten van Fidea.


Bij de Heren Elite heeft van Aert heeft de Superprestige-veldrit van Asper-Gavere gewonnen. De jonge coureur had genoeg aan één dubbele demarrage en zag niemand meer terugkomen. Achter Van Aert snelden Sven Nys en Kevin Pauwels naar de dichtste ereplaatsen. Het is voor Van Aert de derde zege in vier SP-crossen dit seizoen.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina