Henk en Rob sterk in de Bike Trans Alp

Gepubliceerd op: 25 juli 2016
Henk en Rob sterk in de Bike Trans Alp

TRANSALP Hier hebben Henk Bos en Rob van der werf heel veel afgezien, maar dit kan beter verteld worden door de renners zelf.

Een kort verslag van het gesprek met Rob.

TRANSALP, ja. Dat kun je eigenlijk niet beschrijven, dat moet je ervaren. Het is een loodzware etappewedstrijd. Elke dag vertrek je voor een parcours dat met geen andere wedstrijd is te vergelijken. Je rijdt elke dag zo’n 50 tot 80 kilometer met minstens 2000 hoogtemeters. Henk en ik hebben nog geluk gehad en zijn redelijk bespaard van materiaal pech, slechts 1 lekke band. Ook mochten wij niet klagen over het weer, elke dag heerlijk weer door de prachtige natuur. We zijn ook nog over de Stelviopas gekomen, bekend van de Giro d‘italia. ‘de magische berg’
Henk en ik waren redelijk gewaagd aan elkaar, toch had ik een klein voordeel omdat ik voor de 4de keer meedeed. Bergop was ik de betere, maar we bleven samen. Deze wedstrijd rijdt je als team, met z’n tweeën. Dan kun je maar beter bij elkaar blijven, als er dan iets gebeurd kun je elkaar helpen. Op een gegeven moment is het gewoon pure pijn, maar pijn is fijn toch? Uiteindelijk zijn we als 19de over de eindstreep gekomen. Het is een prachtige beleving geweest en ik kijk er met een trots gevoel op terug.

De wedstrijd is gewonnen door Hermann Pernsteiner en Daniel Geismayr van het team Centurion Vaude 2. Hun eindtijd was 22 uur, 48 minuten en 50 seconden. Deze krachtpatsers hadden uiteindelijk een voorsprong van ruim een kwartier.
Nogmaals deze wedstrijd kun je eigenlijk niet beschrijven, deze wedstrijd moet je ervaren.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina