He's back!

Gepubliceerd op: 17 januari 2017
He's back!

Henk Jaap Moorlag gaat in 2017 samen met het Habitat Mountainbike Team het avontuur aan. Een avontuur op de mountainbike vol uitdagingen en sensatie waarbij hij zich voornamelijk zal richten op marathons.

Henk Jaap heeft het plezier in het fietsen weer terug gevonden. Met mooie resultaten tijdens de Geopark Hondsrug Classic (3de) en Borgerswold Classic (2de) kwam er wederzijdse interesse. Na een paar goede gesprekken was er al een snel akkoord.
En belangrijkste, er fonkelt weer iets in de ogen van de Groninger.

Henk Jaap is gezegend met een enorm talent voor het mountainbiken, maar kende een diep dal. Na een aantal moeilijke jaren heeft hij nu de boel letterlijk goed op de rit.
Naast de fiets werkt hij nu 40 uur in de week bij Belga fietsen in
Groningen, dus zijn ambitieniveau is wel degelijk anders. In het verleden reed Henk Jaap voornamelijk XCO. Nu zal hij zich gaan richten op de marathons (XCM). Hij zal hierin gesteund worden door het team en hopelijk een langdurige samenwerking waarin nog eens een paar mooie uitslagen gaan volgen!

Hieronder een korte reactie van Henk Jaap zelf:

  β€˜β€™Na goed overleg ben ik weer onderdeel van een mooi team, wie had dat gedacht? Ik heb erg genoten van de eerste bijeenkomst en dat geeft meteen een goed gevoel. Mijn focus zal liggen op marathons, ben benieuwd waar het schip strand. Wel zal ik af een toe een XCO meepakken voor het gevoel. Toch wel mooi dat ik het seizoen meteen kan beginnen met winst in Veendam. Ik ben benieuwd wat de rest van het seizoen zal brengen.’’

naar nieuwsoverzicht vorige pagina