In Berlicum is het Nederlandse seizoen echt begonnen

Gepubliceerd op: 11 maart 2012
In Berlicum is het Nederlandse seizoen echt begonnen

Afgelopen zondag stond de 2e nationale wedstrijd van seizoen 2012 op de planning.

Omdat de wedstrijd relatief vroeg in het seizoen is, was het een prima voorbereiding op de grote evenementen die komen gaan.

Daarom stond vandaag bijna iedereen aan het vertrek. Nieuw dit jaar was een andere start- en finishlocatie met een volledig nieuw parcours. Berlicum stond altijd bekend om het relatief vlakke, snelle en winderige polderrondje. Zondag was daar geen sprake van. Voor midden Brabant was er veel uit de kast gehaald om er voor zowel publiek als renners een uitdagen geheel van te maken.

Podium voor de junioren

Bij de junioren deden Roy en Jesper het prima. Beide heren zaten snel in de kopgroep en wisten al snel dat ze me zouden doen in de top 5. Naarmate de wedstrijd vorderde har Roy het een paar keer moeilijk met de tempowisselingen waardoor hij 4 keer moest lossen. Hij reed echter steeds weer naar voren en wist in de laatste ronde de twee koplopers tot 100 meter te naderen.
Voorin waren het Jesper Slik (Feenstra) en Levi Braam die moeten sprinten voor de zege. Jesper was geen partij voor het sprintgeweld van Levi waardoor hij tevreden als 2e over de finish rolde.
De wedstrijd ronde bestond uit vel draai en keerwerk afgewisseld met mul zand en enkele snelle paden. Bij de Elite beloften was het daarom zaak om goed te startten en niet te veel achterstand oplopen, dit was namelijk moeilijk goed te maken. Tim, Erik en Geert kende een goede start en nestelden zich in de kopgroep. Rens kwam niet goed weg bij de start en was gedwongen tot de achtervolging.

Het was een zware en slopende wedstrijd waarin de kop steeds veranderde. Erik en Geert lieten de eersten gaan en kwamen samen met Rens in de achtervolgende groep te zitten. Uiteindelijk won Frank Schotman de wedstrijd. Erik finishte als 7e voor Rens die 8e werd en niet veel daarna gevolgd door Tim en Geert.

Op naar de klim wedstrijden! Komende week startten Tim, Rens, Erik en Thijs in de 1e wereldbekerwedstrijd in het Zuid-Afrikaanse Pieter Maritzburg met de KNWU. De overige teamleden bereiden zich voor op een pittig trainingsweekend.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina