In Zwitserse sferen over de finish tijdens het WK in Lenzerheide

Gepubliceerd op: 10 september 2018
In Zwitserse sferen over de finish tijdens het WK in Lenzerheide

LENZERHEIDE – De renners van het Habitat Mountain Bike Team hebben goed gepresteerd op het WK in Lenzerheide, Zwiterland. Zowel Kevin Panhuyzen als Isla Short en Milan Vader eindigden in de top 30. In het adembenemende landschap ging de Nederlander Mathieu van der Poel er overigens vandoor met een bronzen medaille bij de mannen elite. In deze categorie pakte de Zwitser Nino Schurter voor de zevende keer op rij de wereldtitel.


Kevin Panhuyzen, die vorig jaar de 20e plaats wist te bemachtigen bij de mannen elite, is dit jaar een plek opgeschoven naar de 19e plaats. Met een startpositie op de 60e plek heeft de Belg zich naar voren gevochten en daar standgehouden. “Doordat ik een vrij goede start maakte kwam ik na de eerste ronde al rond plek 45 door, daarna kon ik een heel goed tempo blijven rijden en schoof ik elke ronde op richting de top 20. Bij het ingaan van de laatste ronde reed ik nog 22e en met een heel sterke laatste ronde werd ik nog 19e.” Panhuyzen richt zich al een tijd op 2020. “Mijn ambities voor Tokyo blijven hetzelfde. We moeten als land proberen om bij de eerste zeven te geraken. Dan kan België twee renners afvaardigen en denk ik dat ik een grote kans maak. Natuurlijk ga ik wel proberen om te blijven groeien en hopelijk kan ik dan ook de kloof tussen Jens Schuermans en mij dichten.”

20180220 Habitat MTB-team presentatie Leeuwarden-8321


Milan Vader startte bij de U23 Men op 7 september sterk in de kopgroep, maar moest toch een aantal plekken inleveren en eindigde als 25e over de finish. Isla Short had de snelste start bij de U23 Women XC. Het parcours was een grote uitdaging voor de Schotse, maar ze wist toch de 25e plaats binnen te slepen. “Nog een week om te racen en dan ben ik offskies, eerst om uit te rusten. Vervolgens start de training om in 2019 stappen vooruit te maken!”

Blevins_Christopher_Men_Under_23_WM_by_Piotr_Staron IMG_7463-2


van%20der%20POEL%20Mathieu_Men_Elite_WM_by_Piotr_Staron%20IMG_3624_preview

Afgelopen weekend heeft NOS verschillende items gemaakt over de wedstrijden in Lenzerheide. Wij zijn als team trots op de aandacht die NOS aan het WK heeft besteedt. Met ruim 10.000 bezoekers in Lenzerheide krijgt de mountainbike sport steeds meer bekendheid. Wij als Habitat team zijn zeer verheugd om de groeiende liefde voor de sport te ervaren. Bedankt daarvoor!


Benieuwd naar de beelden van de wedstrijd?

Bekijk hier het verslag over Mathieu van der Poel op NOS.nl

Bekijk hier het verslag op Redbull.com

DSC_8907_preview
naar nieuwsoverzicht vorige pagina