Isla Short pakt achtste plek in Heubach

Gepubliceerd op: 1 mei 2018
Isla Short pakt achtste plek in Heubach

Heubach – Zondag stonden Milan Vader en Onze Schotse rijdster Isla Short van Team Habitat aan de start in het Duitse Heubach. Onder de Rosenstein-ruïne vond hier de BiketheRock plaats. De race was een van de klassiekers van de Bundesliga wedstrijden. Ondanks de prima start van Vader kreeg hij onderweg pech waardoor hij de wedstrijd niet kon uitrijden. Short wist zich tijdens deze moeilijke race toch te verzekeren van een achtste plek.

Heubach, een van de favoriete wedstrijden van Vader, had een prima start en pakte een plek voorin. Na één ronde kon hij met 4 andere renners wegkomen. ‘’In de afdaling ontstond er een klein verschil, maar dat was nog te overzien. In de 2e ronde hield ik mijn eigen tempo en kon de leiders in het zicht houden. Dit met het idee dat ik later terug zou komen’’, aldus Vader. Onderweg kwam er toch een kink in de kabel en moest hij afstappen, Hierdoor kon hij de race niet afmaken.

Short wist zich te verzekeren van een achtste plaats, maar dit ging niet zonder slag of stoot. ‘’I had to bring my mental A game to the start line at biketherock after watching my teammate Kevin Panhuyzen fall. I didn't really prepare that well for the the length of the race and the heat, so I really struggled in the last few laps. Heubach is a big beast to defeat. happy I could keep my 8th position though!’’, aldus Short. Ze wenst haar teamgenoot veel sterkte toe bij het herstel.

Panhuyzen kon niet starten, tijdens de voorbereiding kwam hij hard ten val en brak daarbij zijn pols. Het is nog niet duidelijk hoelang Panhuyzen uit de roulering zal zijn.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina