Isla Short pakt knappe vierde plek in Val di sole

Gepubliceerd op: 11 juli 2018
Isla Short pakt knappe vierde plek in Val di sole

VAL DI SOLE op zondag 8 juli reden Milan Vader, Kevin Panhuyzen en Isla Short mee tijdens de wereldbekers in het Italiaanse Val di sole. Op het parcours tussen de bergen wist Isla Short een zeer knappe vierde plaats af te dwingen. Panhuyzen eindigde als 42e en Milan Vader wist bij de mannen onder 23 als 13e over de finish te komen.

Onze Schotse Isla Short wist zich op het internationale speelveld zeer goed staande te houden. Bij het afdalen liet Short zich gelden en wist zeer strakke rondetijden neer te zetten. In de laatste twee rondes wist ze nog twee plekken naar voren te schuiven. Hierdoor kwam ze uiteindelijk als vierde over de finish.

Isla VDS

Kevin Panhuyzen heeft een moeizame tijd achter de rug met o.a. het herstellen van een polsbreuk. De wil om zich te bewijzen tijdens de wereldbekers was in grote mate aanwezig bij de Belg. Met een startpositie op de 65e plek wist Kevin zich toch naar voren te rijden en de 42e plek te bemachtigen. De eerste ronde was veelbelovend en kon de Belg veel renners oprapen. Met dit resultaat was hij alleen niet volledig tevreden. ‘De pech die ik heb gehad in de afgelopen weken steeg me naar mijn hoofd. Hier ga ik deze week aan werken in de mooie gebergtes van Andorra.’ Aldus Kevin.

Kevin VDS

Milan Vader had een zware wedstrijd in Val di sole en kwam als 13e over de finish in de categorie onder 23 voor mannen. In de eerste helft van de wedstrijd reed Milan voornamelijk op eigen tempo, waardoor hij een aantal plekken moest inleveren, met de bedoeling om later in de wedstrijd meer gas te geven. Het laatste bleek echter moeilijker dan gedacht, waardoor een plek in de top-10 niet bemachtigd kon worden. ‘In de eerste helft van de wedstrijd had ik het zwaar, maar de benen voelde beter naarmate het einde van de race. 13e op een wereldbeker is mijn slechtste resultaat tot nu toe. Ik kijk erg uit naar volgende week in Andorra’ Aldus Milan.

11

De mountainbikewedstrijden in Val di sole werden dit weekend naast het bekende videokanaal Redbull TV ook live uitgezonden op Ziggosport. Wat een heel mooi compliment voor de mountainbike sport betekent. Teammanager Maarten Kemperman was hier blij mee verrast: ‘De live-uitzending op Ziggo Sport zijn een mooi compliment voor onze loyale sponsoren. Zij hebben er mede voor gezorgd dat bijvoorbeeld Anne Tauber nu zich twee jaar lang heeft kunnen ontwikkelen tot waar ze nu staat. Zij en Mathieu van der Poel maken mountainbiken op dit moment tot een attractief podium voor op TV en dat is fantastisch voor de sport."

Bekijk hier een samenvatting op: www.ziggosport.nl

naar nieuwsoverzicht vorige pagina