Kevin Panhuyzen de sterkste op Beneluxkampioenschap

Gepubliceerd op: 20 augustus 2018
Kevin Panhuyzen de sterkste op Beneluxkampioenschap

KLUISBERGEN Kevin Panhuyzen mag zich een jaar lang Beneluxkampioen noemen. De Vlaming uit het Habitat Mountainbiketeam liet op het kampioenschap in het Belgische Kluisbergen de Nederlander Marc Bouwmeester en de Oostenrijker Karl Markt achter zich.

Bouwmeester bood nog het langst tegenstand. Panhuyzen en Bouwmeester reden in de derde ronde weg bij de rest maar een ronde later werd Panhuyzen getroffen door materiaalpech. Zijn ketting vloog eraf en daardoor was Panhuyzen op achtervolgen aangewezen. ,,Gelukkig kreeg ik het gaatje nog gedicht en kon ik in de voorlaatste ronde even wegrijden’’, aldus de winnaar.
Die zag Bouwmeester nog een keer terugkeren zijn achterwiel. ,,Marc reed zelfs nog even weg bij mij maar in de laatste klim kwam ik er terug bij en kon ik erop en erover gaan’’, vertelde Panhuyzen.
Het was even afwachten hoe het vandaag zou gaan aangezien Panhuyzen al enkele dagen in de hoogtetent aan het slapen was. Panhuyzen: ,,Het gevoel was niet top, maar toch genoeg voor de titel en daar ben ik heel gelukkig mee.’’

PDC_20180819_0284
naar nieuwsoverzicht vorige pagina