Kevin Panhuyzen naar Habitat MTB Team

Gepubliceerd op: 25 augustus 2016
Kevin Panhuyzen naar Habitat MTB Team

Belgische Beloftenkampioen Kevin Panhuyzen verzilvert zijn mooie prestaties van de afgelopen weken met een contract bij het Habitat MTB Team.

“Dit voorstel kon ik echt niet weigeren”, zegt de jonge Limburger. “Met de steun van dit professioneel gestructureerde team hoop ik nog enkele stappen vooruit te kunnen zetten.”

Het zijn hoogdagen voor Kevin Panhuyzen. Na zijn Belgische titel en overwinningen in de Transmaurienne en in de vierde manche van de Pearl Izumi Benelux Cup in Houffalize, mag hij nu een tweejarig contract ondertekenen bij het Habitat MTB Team.

“We volgen Kevin al een tijdje want een jong, gedreven talent zoals hij past perfect bij onze organisatie”, zegt manager Maarten Kemperman. “Vier jaar geleden is Ruben Scheire bij ons gekomen en kijk eens wat een mooie progressie hij heeft gemaakt. Het is nu aan Kevin om in zijn voetsporen te treden en wellicht op termijn misschien nog beter te doen. De voorbije jaren liet hij een gezonde groeicurve zien en volgens ons heeft hij nog heel wat progressiemarge.”

Het Habitat MTB Team viel overigens niet alleen voor het atletische vermogen van de gewezen motorcrosser. “Kevin is ook heel actief op sociale media. Tegenwoordig is het voor een sporter essentieel om zijn marketing goed te verzorgen”, benadrukt Kemperman.

Kevin Panhuyzen zelf is heel tevreden met het nieuwe contract. “Het Habitat MTB Team is professioneel gestructureerd en kan me helpen om nog enkele stappen vooruit te zetten. Zo zal ik voortaan kunnen rekenen op een vast team van mensen. Ook voor mijn ouders is dit een opluchting want tot nu moesten we bijna alles zelf organiseren”, vertelt hij.

Volgend seizoen wordt het sowieso aanpassen voor Kevin Panhuyzen want dan zal hij voor het eerst aantreden bij de elite. Zijn programma zal wel gelijkaardig zijn aan dit van 2016. “Ik deed dit seizoen ook al de wereldbekerwedstrijden en de Bundesliga. Wellicht komen daar volgend jaar nog enkele wedstrijden in Denemarken bij.”

Tekst: Dirk Van Thuyne Mountainbike.be

naar nieuwsoverzicht vorige pagina