Lars Boom wint barre NK Marathon

Gepubliceerd op: 9 oktober 2017
Lars Boom wint barre NK Marathon

Om 10 uur vertrokken zondag Frank Beemer, Henk Bos, Rob van der Werf en gastrijder Adriaan Botma vol ambitie in de Bart Brentjens Challenge wat tevens het NK marathon is.

Het beloofde een barre toch te worden door de hevige regenval voor en tijdens de race over 110 kilometer en dat werd het ook.
Frank en Adriaan werden al vroeg in de race uitgeschakeld door materiaaldefect terwijl Rob de eerste schifting wist te overleven. Helaas moest hij de kop laten gaan na een valpartij terwijl Henk, altijd een slow starter, aan een opmars naar voren begon. Met nog 50 kilometer voor de wielen zag Henk in de verte Rob voor zich rijden maar die beukte vrolijk verder op kop van zijn groep dus pas 40 kilometer later kon hij zijn ploegmakker achterhalen.

,,Hoogop pannekoeken’’, grapte Henk. ,,Waar kom jij nu weer vandaag’’, vroeg Rob. ,,Ja man, ik rijd al 40 kilometer achter je maar jij kijkt niet op of om.’’ Uiteindelijk kwamen ze gebroederlijk en compleet bedekt door de modder als vijftiende en zestiende over de streep in Eijsden. Lars Boom won de sprint van een kopgroep van drie, voor Jasper Ockeloen en voormalig teamgenoot Robbert de Nijs werd knap derde.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina