Lars van der Haar opppermachtig in Centrumcross Surhuisterveen

Gepubliceerd op: 3 januari 2014
Lars van der Haar opppermachtig in Centrumcross Surhuisterveen

Ook in Surhuisterveen etaleerde Lars van der Haar zijn grote vorm. De Nederlandse kampioen toonde zich ook in de modder oppermachtig. Nadat Thijs van Amerongen en wereldkampioen bij de beloften Mike Teunissen Van der Haar in de eerste ronden nog aardig konden bijbenen werd het vervolgens een one-man-show. De wereldtopper uit Woudenberg finishte met een voorsprong van tien seconden als eerste voor Thijs van Amerongen met daarachter op de derde stek Mike Teunissen. Eerste buitenlander was de Belg Bart Aernouts die zich als vierde klasseerde.

Onze jonge honden weren zich kranig in Feanster blubber

Ruben Scheire was op de 22ste plek de eerste renners van Feenstra-Felt p/b Kenda. Robby De Bock eindigde twee plaatsen achter hem en thuisrijder Gosse van der Meer eindigde daar weer twee plekken achter. De plaatselijk favoriet had gehoopt op een beter klassering voor eigen volk maar een bacterie zorgde ervoor dfat hij niet in topvorm aan de start stond.

Toch had de Surhuizumer genoten van zijn eerste Centrumcross tussen de grote jongens. ,,Dit was echt schitterend, ik heb mijn naam heel vaak horen roepen, echt genieten dit’’, zei Van der Meer na afloop tegen de verzamelde media. De LC, het Friesch Dagblad, De Feanster, allemaal wilden ze weten hoe het Van der Meer was vergaan. Ook verscheen hij live op televisie bij GPTV.

De uitslag: 1. Lars van der Haar 2. Thijs van Amerongen 3. Mike Teunissen 4. Bart Aernouts 5. Twan van den Brand 6. Gert-Jan Bosman 7. Kenneth van Compernolle 8. Eddy van IJzendoorn 9. Simon Zahner 10. Patrick van Leeuwen 22. Ruben Scheire. 25 Robby De Bock. 27 Gosse van der Meer.

Hieronder een foto-impressie van een mooie crossmiddag in Surhuisterveen.

gptv
foto4
foto2
foto3
foto9
foto6
foto10
foto8
foto7
naar nieuwsoverzicht vorige pagina