Mannen van Feenstra-Felt verkopen huid duur in Egmond-Pier-Egmond strandrace

Gepubliceerd op: 13 januari 2014
Mannen van Feenstra-Felt verkopen huid duur in Egmond-Pier-Egmond strandrace

EGMOND AAN ZEE – Zaterdag stond het Feenstra-Felt p/b Kenda team met een grote delegatie aan de start van de Egmond-Pier-Egmond strandrace. Naast ons wedstrijdteam, wat bestond uit Robby de Bock, Thijs Zuurbier, Roy Beukers, Ruben Scheire en de beide gastrenners Maurits Buist en Henk Bos deed namelijk ook een businessteam mee.

,,Ik wilde meteen voorin zitten na de start. Dat lukte en ik kwam als tweede het strand op. Het tempo viel even weg maar al snel werd het strand slechter en werd de groep uit elkaar gereden’’, zei Beukers. Die maakte zelfs even deel uit van een elite kopgroep van vier man, met daarbij de latere winnaar Sebastian Langeveld.

,,Normaal gesproken zou ik in de groep blijven om wat krachten te sparen, maar ik wilde een gokje wagen en reed in mijn eentje het gat dicht naar de koplopers. Ik hoopte om daarna terug tegen de wind in uit de wind mee te kunnen gaan. Ik kon goed mee, totdat het tempo voor het keerpunt omhoog ging en ik niet meer kon volgen.’’ Uiteindelijk kwam Beukers als 40e over de streep. ,,Niet waar ik vooraf op gehoopt had, maar het was een perfecte training.’’

De beide Belgen Robby de Bock en Ruben Scheire verkochten hun huid ook duur. Voor Scheire ging vlak na de strandopgang van Catricum het licht uit waardoor hij in de laatste kilometer nog minuten verloor. Robby de Bock reed een solide race wat hem een mooie achttiende plaats opleverde. ,,Ik kan me nu een jaar lang volledig richten het mountainbiken nu ik mijn studie heb afgerond. Ik merk nu al dat ik een stuk sterker ben dan vorig jaar rond deze tijd’’, verklaarde De Bock.

Voor de mannen uit ons businessteam was de strandrace ook een onvergetelijke ervaring. Alle acht kwamen ze uitgeput over de streep. Maar na een warme douche in hotel Zuiderduin en een heerlijke kop erwtensoep ging iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts.

epe2014
6R8Y8114
6R8Y8387
naar nieuwsoverzicht vorige pagina