Materiaalnieuws 2013

Gepubliceerd op: 31 december 2012
Materiaalnieuws 2013

In aanloop naar komend seizoen wordt er al een tijd hard gewerkt om zo goed mogelijk in de materiaal behoefte van de renners te voorzien.
Zo zijn er recentelijk een aantal nieuwe, internationale partijen uit de fietsindustrie aan het team verbonden. Net weer terug uit Italië en Zwitserland is het tijd voor een korte update:

Felt Bicycles

Het nieuwe UCI team zal op de nieuwste Felt Edict Nine en de nieuwe Felt Nine C hardtail mountainbikes gaan rijden. De 100 mm Felt Edict Nine is het resultaat van oneindig veel ontwikkeling en onderzoek om de snelste geveerde XC Mountainbike te kunnen aanbieden. De Felt Edict Nine mountainbikes zijn uitgerust met het gepatenteerde Felt Active Stay technologie ofwel “FAST” Suspension.

De Felt Nine C is een ideaal, ultrahoog gemoduleerd en vooruitstrevende carbon mountainbike met 29-inch wielen voor een heel effectieve en zekere voet-pedaal overbrenging.
“Feenstra-Felt Powerd by Kenda toont aan dat Felt zich graag committeert aan de professionele mountainbikesport. Dit levert het vooruitstrevende fietsmerk een wisselwerking op door de ervaringen de renners en rijden op het hoogste niveau”. Zegt Felt Bicycles International Marketing manager. Uwe Daniel “

Meer informatie over Felt fietsen is te vinden op facebook, Twitter @feltbicysles en via de website. Feltbicycles.com

FELT

KENDA

Na jaren samengewerkt te hebben met bandenmerk Schwalbe zal het Feenstra Bike Team vanaf 2013 op Kenda gaan rijden. Kenda is een wereldwijd een grote speler die een enorm gamma aan mountainbikebanden biedt. In samenwerking met het Feenstra Bike Team zal gewerkt worden naar een stuk verbetering van het huidige bandenprogramma.

Meer informatie over KENDA banden is te vinden op facebook, Twitter @KendaTire en via de website. Kendarubber.com

kenda

FSA

FSA afkorting van Full Speed Ahead is ook sponsor partner geworden en zal de teambikes uitrusten met het volledige onderdelen programma dat FSA te bieden heeft. Van stuur tot zadelpen en crankstel tot balhoofdset.
2 weken geleden hebben Maarten, Arno en Hans het hoofdkantoor in het Italiaanse Busnago bezocht en zijn de contracten getekend.

Meer informatie over FSA onderdelen is te vinden op facebook, Twitter @ridefsa en via de website. FullSpeedahead.com

FSA

Prologo

Het Italiaanse merk Prologo is een nieuwe materiaal sponsor in 2012. Prologo is een Italiaanse producent van hoogwaardige zadels en handvaten. Prologo levert een breed assortiment speciale mountainbike zadels en is uniek met het eerste tijdritzadel. Contador heeft daarmee de Giro gewonnen.
Nieuw is een gepatenteerd antislip zadeldek, genaamd; “CPC” wat op het voorste gedeelte van het zadel is aangebracht. Deze “weerstand” levert een energie reductie van zo’n 10 – 15 watt op in tijdritten en zeer steile klimmen. Ideaal dus voor mountainbikers.

Meer informatie over Prologo zadels en handvaten is te vinden op facebook, Twitter @PrologoTouch en via de website. Prologo.com

PROLOGO

Stan’s NoTubes

Het Amerikaanse merk NoTubes heeft zich voor 2 jaar aan het team verbonden. De renners zullen worden uitgerust met de lichtste wielsets op de markt en anti-lekstof voor in de banden.
De kwaliteit van Stans NoTubes anti-lekstof is nog niet geëvenaard door andere merken. De latex substantie droog veel langzamer uit waardoor je deze langer kan gebruiken.
Naast dat de banden bijna niet meer lek kunnen zullen de renners ook voordeel hebben van extreem lichte en soepel draaiende wielen. Zo gebruikt het team de nieuwe "TOP"- naaf voor: de 3.30Ti naven. De achternaaf weegt 233 gram, de voornaaf weegt 140 gram in de 9mm QR versie.
Ook zullen de renner nieuwe de ZTR 29 Race Gold wielset gaan gebruiken.

De nieuwe velgen ZTR 29 Race Gold hebben een breder velgbed voor meer tractie en stabiliteit. De velgrand is nog lager om het luchtvolume van de band optimaal te gebruiken en bovendien zijn deze velgen nog lichter.

Meer informatie over NoTubes Wielen en antileksystemen is te vinden op facebook, Twitter @Notubes en via de website. Notubes.com

NOTUBES


Binnenkort zullen de Nieuwe mountainbikes te zien zijn bij o.a. Beukers Bike Centre in Petten.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina