Milan Vader als eerste over de streep in tijdens 3 Nations Cup in Spaarnwoude

Gepubliceerd op: 26 juni 2018
Milan Vader als eerste over de streep in tijdens 3 Nations Cup in Spaarnwoude

Vader wist zondag in Spaarnwoude relatief makkelijk de eerste plek te pakken tijdens de 3 Nations Cup mountainbikewedstrijd. Frank Beemer reedt een ongelukkige wedstrijd, maar eindigde op een zevende plek.

In de finaleronde wist de Zeeuw van het Habitat mountainbiketeam de concurrentie achter zich te laten. Op de weg naar de finish kreeg Vader geen druk meer van achter waardoor hij de wedstrijd uit kon rijden en als eerste over de eindstreep reedt. Op het podium stonden ook Ben Zwiehof en Marc Bouwmeester als tweede en derde.

3 Nations Cup Spaarnwoude-4851

,,Ik was in het begin wat te enthousiast maar toen merkte ik dat we toch wel wat aan elkaar gewaagd waren’’, aldus Vader. ,,Toen heb ik een klein beetje op reserve gereden en ik wist dat het een lange koers zou worden.’’ Vandaar dat Vader zich een beetje inhield en zich volledig focuste op een aanval in de laatste ronde. ,,In de laatste ronde hield ik het tempo hoog en zonder echt aan te vallen sloeg ik al een gaatje dus toen kon ik vrij gemakkelijk uitrijden zonder echt tot het gaatje te hoeven gaan.’’

Na Spaarnwoude volgt al snel de volgende 3 Nations Cup wedstrijd, dit keer in houffalize. In aanloop naar deze wedstrijd zal Milan Vader iets specifiekere trainingen gaan afleggen. ‘ik zal ook de route gaan verkennen, zo hoop ik goed voorbereid te zijn. Willingen is een uitdagende ronde’ Aldus Vader.

3 Nations Cup Spaarnwoude-4902

Ook Frank Beemer reedt mee tijdens de 3 Nations cup. Hij kwam als zevende over de streep maar is hier niet tevreden mee. Door een val verloor Beemer een vrijwel zekere vierde plaats, wat hem een plek op het podium zou opleveren. ‘Ik viel redelijk hard, verloor de aansluiting met de kop en kon het tempo niet meer vasthouden.’ Aldus Beemer.

2018-08-04 3 Nations Cup Beringen set1-1015

Beide mannen kunnen op 1 juli zichzelf opnieuw laten zien in de 3 Nations Cup, dan wordt deze mountainbikewedstrijd in Houffalize (België) verreden.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina