Milan Vader wint ook in Houffalize

Gepubliceerd op: 2 juli 2018
Milan Vader wint ook in Houffalize

HOUFFALIZE Kevin Panhuyzen, Milan Vader en Marlena Drozdziok hebben geraced onder zomers omstandigheden in Houffalize voor de achtste wedstrijd van de 3 Nations Cup. Voor Marlena betekende het haar terugkeer in mountainbikewedstrijden sinds lang blessureleed. met een 10e plaats was het een mooi testmoment voor de fitheid van de Poolse. Milan Vader die vorige week een overwinning wist te boeken in Spaarnwoude, kon in Houffalize weer de bloemen in ontvangst nemen.

Zaterdag verzamelde iedereen van het team op het Sport campus Watersley. Daarnaast waren er relaties en/ of sponsoren aanwezig die dit weekend de kans kregen om een kijkje te nemen voor en tijdens een wedstrijd van het team. Gezamenlijk is er gegeten en konden alle aanwezigen met het oog op de volgende dag een voorbeschouwing hebben op de race. Zondagochtend, na het ontbijt was het een uurtje in de auto naar Houffalize. Waar begin van de middag Marlena de eerste was die aan haar wedstrijd kon beginnen.

DSC_0537

Na een erg zware race, vanwege de warmte, steile klimmen en bizar-steile wortel afdalingen wist ze als 10e dame over de finish te komen. Het was nog niet het resultaat waar ze graag voor had getekend, maar ze is op de goede weg terug. Hoewel de spanning er in zat bij de Poolse voor de start vanwege lang blessureleed, kon ze toch een knappe 10e plek pakken. Houffalize was dan ook een belangrijk testmoment voor haar.

Om 15:15 uur startten de heren Elite. Frank Beemer, Milan Vader en thuisrijder Kevin Panhuyzen waren er klaar voor en dan kon je vanaf de start zien. Kevin was meteen vertrokken en sloeg een klein gaatje met de concurrentie, kort gevolgd voor Milan en Frank. De wedstrijd was echter nog lang, dus er kon nog veel gebeuren.

DSC_0502

Na zijn overwinning in Zoetermeer was Milan Vader zondag uiteindelijk opnieuw de sterkst in de XLC 3 Nations MTB Cup. In het Belgische Houffalize liet de Zeeuw de Duitser Markus Schulte-Lünzum en de Fransman Hugo Drechou achter zich. Samen met zijn beide Habitat ploeggenoten Kevin Panhuyzen en Frank Beemer legde Vader gelijk in de eerste ronde de zweep over het peloton. Na een ronde kwam de Habitattrein als 1, 2, en 3 lang start/finish. Helaas werden Panhuyzen en Beemer door pech teruggeslagen.

DSC_0513

Vader bleef van pech bespaard en voelde dat de benen goed waren. Vandaar dat Vader zijn medevluchters monsterde om te zien van wie hij wellicht wat te duchten had. ,,Ik heb even gekeken hoe de anderen waren en heb toen op twee ronden van het einde de kop overgenomen en het tempo verhoogd’’, vertelde Vader. Dat bleek voldoende om zijn medevluchters af te schudden. ,,Ik heb daarom in de laatste ronde geen risico’s meer genomen.’’

naar nieuwsoverzicht vorige pagina