Mountainbike Europees kampioenschap Moskou

Gepubliceerd op: 28 juni 2012
Mountainbike Europees kampioenschap Moskou

Jonge Noord Hollander Jesper Slik zet zijn goede presteren dit seizoen door in Moskou. Tijdens het EK Mountainbike wist de uit Bergen afkomstige junior een bronzen medaille te halen in de Team Relay. Een officiële estafettewedstrijd voor landenteams voorafgaand aan het wedstrijdweekend. Nederland startte met Anne Terpstra, Michiel van der Heide, Henk Jaap Moorlag en Jesper Slik.

Dit pakt liet al zien een serieus niveau te hebben voor top noteringen tijdens EK-wedstrijden. In de juniorenrace wist hij de 6e plaats algemeen in de wacht te slepen. “Het EK ging super goed! Op de klimmen kon ik goed opschuiven, in het begin in het wiel van anderen en in het laatste deel kin ik echt verschil maken. Een prachtig resultaat na hard werken en goede ondersteuning van mijn team. Nu goed herstellen en nagenieten.” Aldus een opgetogen Jesper Slik,

Slik finishte 1,52 minuut achter de winnaar Segle Romain uit Frankrijk. De 2e plaats was eveneens voor een fransman weglegt; Carod Titouan. De Zwitser Andrie Frieschknecht werd 3e.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina