Mountainbike Topcompetitie Landgraaf prooi voor Feenstra

Gepubliceerd op: 17 april 2012
Mountainbike Topcompetitie Landgraaf prooi voor Feenstra

16 en 17 juni vond in het Limburgse Landgraaf de internationale Topcompetitie Mountainbike plaats. Landgraaf is de 4e wedstrijd in rij van de Dyna-Sys Topcompetitie met 6 wedstrijden in Nederland. Geen rondje door de polder, maar een selectief parcours met veel klimwerk, technische afdalingen en een enorm zware klim langs Snowworld.

Junioren

Bij de juniorenwedstrijd was er geen maat op het duo Jesper Slik (Bergen NH) en Roy Beukers (Petten). Jesper startte voor het eerst in de gele leiderstrui.
In de beginfase van de wedstrijd probeerde Roy en Jesper samen te blijven, maar al snel sloot hier ook Kjell vd Boogert uit Nijmegen bij aan. In ronde 3 demarreerde Jesper en kon Roy hem helpen door een klein gaatje te laten vallen.

Uiteindelijk finishte de Bergenaar met ruime voorsprong op de 1e plaats en daarmee zijn eerste overwinning dit seizoen! Roy Beukers finishte met een minuut en 40 seconden op plaats 3.

Elite

In de middag kon het publiek zich opmaken voor het hoogteput van de dag, de belofte- en elitewedstrijd. Hierin ondermeer Thijs Zuurbier (Julianadorp) en Rens de Bruijn (Nijmegen), Tim Lemmers (Doorwerth), Erik groen (Arnhem) en Geert van der Horst (Arnhem).

Vanaf de start was het de RABO renner Henk Jaap Moorlag die in de aanval ging. Tot de finish wist hij een kleine voorsprong te behouden. Daarachter ontstond een spannende strijd waarin de voornaamste voor Rens was weggelegd. Thijs liet zien bezig te zijn aan een goede come back.
Hij reed de hele wedstrijd in de 1e achtervolgende groep, totdat deze uit elkaar gereden werd door teamgenoot Rens. Rens 4, en Thijs finishte knap als 6e.

Uitslagen:

junioren

  1. Jesper Slik (Feenstra Bike Team)
  2. Kjell van den Boogert
  3. Roy Beukers (Feenstra Bike Team)

Elite

  1. Henk Jaap Moorlag
  2. Bas Peters
  3. Sebastian Goudy (BEL)
  4. Rens de Bruijn (Feenstra Bike Team)
  5. Frank Schotman
  6. Thijs Zuurbier (Feenstra Bike Team)
naar nieuwsoverzicht vorige pagina