Mountainbikedagen in het Teutoburgerwald

Gepubliceerd op: 16 november 2017
Mountainbikedagen in het Teutoburgerwald

Traditiegetrouw vond in november de seizoensafsluiting van het mountainbiketeam plaats in het Teutoburgerwald. Afgelopen weekeinde was het weer zo ver en was een flinke groep partners van het team op de uitnodiging van het Habitat MTB Team afgekomen om samen te gaan mountainbiken.

Men was dit weekend te gast bij Hotel Büller. Hiervandaan konden sponsoren, renners en begeleiders samen genieten van de geweldige MTB-sport in een schitterend fietsgebied.

Na de Deutsche Kuchen en een groepsfoto dook men de bossen in voor een tocht van ruim 20 kilometer. Onderweg werden de deelnemers in drie groepen verdeeld, snel, sneller & snelst. Tijdens de clinic werd aandacht gegeven aan techniek. Wat je moet doen als je bergop of bergaf fietst, of als er een boom je heel dichtbij tegemoet fietst.

Halverwege de tocht, boven op een berg, stond een lunch op ons te wachten met heerlijke warme soep en broodjes.

De bidon gevuld met energiedrank van Body en Fit, ging de route nog twee uur door, waarna eenmaal terug aangekomen bij het hotel konden worden gedoucht en heerlijk ontspannen in het wellness centrum van het hotel. De dag werd afgesloten met een diner, waar nog even alle sterke verhalen van het mountainbikeavontuur de revue passeerden.
Tijdens het diner hield het teambestuur nog een kort praatje en gaf het woord aan nieuwe renner voor 2018 Adriaan Botma. Daarna nam Nederlands kampioene mountainbiken, Anne Tauber het woord en bedankte alle aanwezigen voor hun jarenlange support in haar sportieve carrière met inmiddels heel concrete olympische ambities. Ook Rob van der Werf sloot af met een dankwoord en nog even een praatje waarbij hij aan gaf een stapje terug te zullen doen en meer gas te gaan geven op zijn diëtiek praktijk.
Graag willen we bij deze alle partners bedanken voor de fantastische dag die wij samen hebben mogen beleven!

Bekijk hier de reportage:

naar nieuwsoverzicht vorige pagina