Mountainbikester Anne Tauber naar Habitat

Gepubliceerd op: 19 november 2015
Mountainbikester Anne Tauber naar Habitat

Anne Tauber zal vanaf 1 januari de kleuren van het Drachtster Habitat mountainbiketeam vertegenwoordigen in de internationale mountainbikescene.

Dit jaar viel de 20-jarige mountainbikester uit Oranjewoud op doordat ze in het Engelse Plymouth een derde plaats wist te behalen, niet ver achter Nederlands kampioene en eveneens Habitatrijdster Anne Terpstra. ,,Tijdens deze internationale wedstrijd liet ze zien fysiek aardig wat in haar mars te hebben en dus zien we haar als een prima aanwinst voor ons team’’, aldus teammanager Maarten Kemperman.

Ook tijdens andere buitenlandse wedstrijden en op het EK en WK, waar ze voor de nationale selectie uitkwam, liet ze zien over veel power te beschikken die ze heeft ontwikkeld tijdens het marathonschaatsen. In de winterperiode is Tauber namelijk actief in marathonwedstrijden. Met haar ploeg Artecef zijn inmiddels afspraken gemaakt dat de volgend seizoen de volledige focus uitgaat naar het mountainbiken. ,,Ik heb er veel vertrouwen in dat ik met het Habitat Mountainbiketeam een mooie stap voorwaarts kan maken dankzij de professionele begeleiding van het team, iets wat ik afgelopen jaar allemaal zelf moest organiseren samen met mijn ouders’’, zegt Tauber. Een van de voornaamste doelen van Tauber voor komend seizoen is het NK. ,,Dit jaar lag ik tweede maar moest ik voortijdig de strijd verlaten een ander doel is om in de breedte beter te worden, dan komende resultaten die daarbij horen vanzelf. Komend weekend ga ik bijvoorbeeld mijn techniek bijschaven op een mountainbikepark in Whales. Hier kan ik me zeker nog op verbeteren en oefening baart kunst’’, aldus Anne Tauber.

20151108_Habitat_Tour_0725
naar nieuwsoverzicht vorige pagina