Mountainbikewedstrijd Zijdewind

Gepubliceerd op: 11 september 2012
Mountainbikewedstrijd Zijdewind

Op een zon overgoten zondag in september werden de ATB wedstrijden verreden in het pittoreske dorp Zijdewind. Geen rondje door de polder, maar met 260 renners keihard racen dwars door het dorp.

Warmdraaien vanuit Petten

Al vroeg in de ochtend hadden de renners van Feenstra zich verzameld in Petten bij sponsor, Beukers Bike Centre om samen naar de wedstrijd te rijden, hier zat de sfeer er goed in en onderweg werd er een flink tempo opgelegt. Zodoende was iedereen warmgedraaid voor de start van de wedstrijd. De renners konden zich opmaken voor een gevarieerd en pittige rondje met verschillende hindernissen. Geen rondje door de polder dus, maar keihard racen dwars door het dorp.

Feenstra Bike Team onderweg naar Zijdewind

De organisator, Remon Poland oogde zeer content met de deelname van Feenstra en noemde dat de ATB wedstrijden in het Zijdewind toch wel leeft onder de renners. Van te voren had de organisatie al gehoopt op toppers zoals en Bram Rood en Thijs Al die vorig jaar nog de overwinning pakte.
Om 12:30 uur klonk het startschot, waarna het renners pakt met hoog tempo op het dorp af stevende. Er werd voorin erg hard doorgereden waardoor er meteen een schifting plaatsvond. Robbert de Nijs, Thijs Al (Ex Nederlands kampioen Mountainbike Elite) , Bram Rood en onze 5 renners; Thijs, Rens, Geert, Roy en latere winnaar Erik vormden de kopgroep.
Ze hadden direct een gat geslagen en de gehele wedstrijd vochten ze een mooie strijd met elkaar uit. Alles wat Tijs Al ook probeerde de Feenstra renners volgde moeiteloos zijn pad. Bij Bram Rood ging het halverwege de koers niet goed meer omdat Bram een verkeerde banden keus had gemaakt. Zi jn band liep er in de bocht af wat resulteerde in een kleine achterstand die hij niet meer goed kon maken.

In de laatste ronde probeerde Thijs Al nog een keer te versnellen maar de 2 man van Team Feenstra konden de demarrage volgen en gingen zelf over Tijs heen. Voor de laatste bocht was het gaatje geslagen en moesten de 2 man van Team Feenstra er om sprinten wie er winnaar 2012 werd. Uiteindelijk won Erik Groen op een paar honderdste van seconde voor Rens de Bruijn. Thijs Al werd derde op 2 seconde.

  • 1. Erik Groen
  • 2. Rens de Bruijn 
  • 3. Thijs Al
  • 4. Robbert de Nijs
  • 5. Thijs Zuurbier
  • 6. Geert van der Horst
naar nieuwsoverzicht vorige pagina