MTB - Ameland prooi voor Erik Groen

Gepubliceerd op: 11 maart 2013
MTB - Ameland prooi voor Erik Groen

Een rondje Ameland zoals je dat nog nooit hebt beleeft. Heroïsche taferelen op het meest sportieve Wadden Eiland. Wind, kou, sneeuw en een pittig parcours waren de ingrediënten voor een legendarisch MTB-Ameland.

Zaterdag een proloog over 9 kilometer door de duinen van Hollum, die na een grondige verkenning op vrijdag en zaterdagmorgen werd gewonnen door Erik Groen. Tweede werd een sterk rijdende Robbert de Nijs. Roy Beukers eindigde net naast het podium.

Zondag werd de proef op de som gesteld met een loodzware rit van uiteindelijk 97 kilometer.
De stukken over het strand waren bijzonder in hun omstandigheden. In oostelijke richting moest er gefietst worden met windkracht 7 en een gevoelstemperatuur van -5. Zelfs met volle inspanning haalden onze renners amper snelheiden van boven de 20 kilometer per uur.

Na het bedwingen van de polderstroken naast Nes en de tocht over het Oerd kon de terugweg worden ingezet waar de wind mee de snelheidsmeter zo nu en dan de 55 aantikte.
Een prachtige belevenis, die met 900 deelnemers niet onopgemerkt voorbij is gegaan.

Ook naar Ameland? Neem dan een vakantiehuisje van Boomhiemke in overweging. Het team was hier perfect gestationeerd, vlak naast de start van MTB-Ameland.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina