MTB - Van der Valk

Gepubliceerd op: 3 oktober 2018
MTB - Van der Valk

Op zaterdag 3 november is het Nationale park Dwingelderveld het decor voor de 3e editie van MTB Van der Valk. Een uniek mountainbike-evenement voor Noord-Nederland, mede georganiseerd door Habitat. 3 november in Spier! Start is tussen 9:00 uur en 11:00 uur bij Van der Valk Hotel Spier, A28 afrit 29.

Dit jaar vindt alweer de derde editie plaats van MTB – Van der Valk. Een mooi concept waar elke mountainbikeliefhebber aan zijn of haar trekken van komen. Van gevorderd marathon bikers tot sportieve amateur, die kennis wil maken met onze mooie sport.

In opdracht van onze sponsorpartner Van der Valk Hotels, organiseren wij samen met ATB Beilen de ATB-tochten, clinic en verdere organisatie. Hotel van der Valk Spier ligt binnen de grenzen van het Nationale park Dwingelderveld wat rijk is aan goed onderhouden fietspaden. De locals van ATB Beilen hebben in samenspraak met Natuurmonumenten en Staats Bosbeheer de mooiste routes bedacht.

Niet zomaar een tocht!
Het mountainbike evenement is voorzien van veel extra’s.
Met de aanwezigheid Scan & Go, bewaakte fietsenstalling, afspoelplaats voor de fietsen en douche- en kleedgelegenheid bent u van alle gemakken voorzien. Halverwege de route kunt u zich bedienen bij de speciaal ingerichte verzorgingspost.

De mountainbikeroutes gaan door een afwisselende omgeving met glooiende heidevelden, bos en stuifzand. Elke mountainbike liefhebber wordt de mogelijkheid geboden om op een sportieve wijze de omgeving met eigen ogen te bewonderen. Er kan gekozen worden uit drie verschillende routes van 30, 50 en 70 kilometer.

Bedrijfsarrangement
Voor bedrijven hebben wij twee unieke arrangementen samengesteld in het kader van het Van der Valk Exclusief-concept. Elk arrangement omvat een geheel verzorgde dag onder professionele begeleiding.

Mountainbike clinic
De MTB-clinic is voor mountainbikers van elk niveau, dus ook geschikt voor beginners. De Pro’s van het Habitat Mountainbike team zullen een stuk technische uitleg geven over het gebruik van de mountainbike. Er zal veel aandacht worden besteed aan de techniek van het mountainbiken: het klimmen, afdalen en sturen vergt namelijk heel andere vaardigheden dan een doorsnee fietstochtje door de polder. Natuurlijk gaan we ook een stuk toeren door de prachtige natuur en behandelen we een aantal clinic-elementen.

Onderweg wacht een stop met koffie/thee, energierepen en andere inwendige mens versterkers.

Nagenieten?
Dat kan! Na het volbrengen van de mountainbiketocht of clinic wacht je een warm onthaal. Onder het genot van een hapje en een drankje kun je samen met jouw fietsvrienden de belevenissen van de dag uitwisselen in het paviljoen wat zich kenmerkt door het Bourgondische karakter. Bovendien zijn er diverse exposanten aanwezig die de nieuwste materialen presenteren bij de Bike Expo.

Datum en tijd: Zaterdag 3 november 2018 08.30 uur - 16.00 uur

Het programma:
· 8:30 - 16:00 Open paviljoen
· 9:00 - 11:00 Starttijd
· 11:00 - 16:00 Bike Expo met demonstraties
Ga voor alle informatie en inschrijven naar www.mtbvandervalk.nl

Locatie:
Van der Valk Hotel Spier - Dwingeloo
Oude Postweg 8
9417 TG Spier

naar nieuwsoverzicht vorige pagina