Nieuwe jonge talenten: Iris van der Pol en Dirkje Cox

Gepubliceerd op: 30 december 2018
Nieuwe jonge talenten: Iris van der Pol en Dirkje Cox

Het Habitat Mountainbiketeam gaat zich weer focussen op het opleiden van jonge talenten, iets wat ook heel goed past bij de ontwikkelingsdoelstellingen waar Habitat voor staat. Dat het team daar goed in is bewees het in de recente geschiedenis nog door het opleiden van Anne Terpstra en Anne Tauber. Beide dames maken nu deel uit van de wereldtop.

Voor seizoen 2019 komen nieuwe jonge talenten die het team klaar wil stomen voor het grote werk. Twee talenten die het team gaan versterken zijn Iris van der Pol (20) uit het Drentse Diever en Dirkje Cox (18) uit het Limburgse Lemiers.

Van der Pol solliciteerde zelf bij het team. ,,Ik had gezien welke stappen Anne Tauber en Milan Vader hadden gezet binnen het team en welke doorgroeimogelijkheden er zijn dus ik dacht ik ga solliciteren en toen ik hoorde dat ik mocht komen was ik echt superblij’’, aldus Van der Pol.

Ook Cox was in de wolken toen ze op school een appje van haar vader kreeg dat ze bij het team mocht komen. ,,Het bouwen van huizen in ontwikkelingslanden spreekt mij enorm aan en ik hoop door Habitat uit te dragen daar een steentje aan bij te kunnen dragen’’, zegt Cox.

foto 20

In november werd de ploeg verrast door het vertrek van coach Tim Heemskerk naar Jumbo-Visma. Een prachtige promotie en die gunnen we hem van harte. Vlak daarna gaf Milan Vader te kennen dat hij de overstap ging maken naar een topteam in het buitenland. ,,In mijn weg naar Tokio kan ik nog verder groeien en een unieke kans deed zich voor een nieuwe stap’’, verklaart Vader. Ook hem gunnen we deze promotie natuurlijk maar het was toen te kort dag om naast Kevin Panhuyzen nog een renner te vinden op Elite worldcupniveau. Kevin is daarom inmiddels onder de hoede van SEG-cycling sportmanagement, die een geschikte nieuwe ploeg voor hem vinden. Uiteraard hebben we ook gesupport om voor Kevin elders onderdak te vinden zodat de stijgende lijn in zijn prestaties niet zou worden onderbroken en met Frank hadden we eerder al afgesproken dat onze wegen gingen scheiden.’’

Habitat biedt vanuit het eigen Tree4Talents programma jonge talenten, professionele begeleiding om ze naar een hoger niveau te tillen. Het team is nog op zoek naar een marathontopper. Dat wordt naast opleiding richting XCO ook een speerpunt.

Het Habitat Mountainbiketeam wordt gesteund door een grote groep trouwe sponsors en een businessclub waar met de nieuwe koers weer meer aandacht naar toe kan gaan. Zo zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet; hard fietsen en samen bouwen!

Introductie Dirkje & Iris from MTBteamhabitat on Vimeo.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina