Nieuwkuijk- Belgisch Kampioen de Vocht eist overwinning op

Gepubliceerd op: 21 april 2014
Nieuwkuijk- Belgisch Kampioen de Vocht eist overwinning op

Paasmaandag is traditiegetrouw de Mountainbikewedstrijd in Nieuwkuijk. Ook dit jaar de eerste en tevens een van de weinige UCI wedstrijden in Nederland. Deze status leverde zodoende een internationaal deelnemersveld met Noren, Engelsen, Belgen en Duitsers.

Mooi optreden Benelux renners

De Benelux delegatie van onze teamrenners toonden een prima optreden in deze typisch Nederlandse Mountainbike klassieker.

Het gebied langs de oude Emma Molen in Nieuwkuijk is relatief vlak, dijk op, dijk af en bevat veel draai en keerwerk. Door het droge voorjaar was het parcours deze editie nog sneller dan voorheen.
Met een bliksemstart wisten Robby de Bock, Ruben Scheire meteen voorin de wedstrijd aan te sluiten. Wat resulteerde in een kopgroep van 9 renners waaronder de latere winnaar De Vocht ook afkomstig uit België.

Voorin werd veel versneld en door zo’n versnelling te plaatsen op het bochtig en eveneens zeer snelle parcours krijg je een soort harmonicaeffect. De laatste renner van de groep moet bijna een keer zo hard versnellen om bij te blijven, dan de drie eerste renners.
Dit gegeven was duidelijk te zien, toen Hans Becking, Frank Schotman en Bart de Vocht het Hazenpad kozen. Robby op dat moment rijdend voor plaats 6 raakte al aardig over zijn toeren na een zwaar weekend” De Start verliep goed en de eerste rondes kon ik goed verteren, tot de derde ronde moest ik een gaatje laten vallen doordat ik krampen voelde opkomen.” Aldus de Bock. Uiteindelijk finishte hij respectievelijk op een 7e plaats.

Ruben Scheire passeerde de finish as 17e; “Ik heb mijn snelle benen niet kunnen vinden deze wedstrijd. Helaas, maar na een rustige trainingsweek kan ik me hier wel bij neerleggen.”
Gosse van der Meer die voor het eerst meereed bij de Elite mannen liet een sterk optreden zien door als 19e te finishen. Roy Beukers had te kampen met pech waardoor hij de materiaalpost moest aandoen en zodoende kostbare minuten verloor. Uiteindelijk finishte hij in de middenmoot.

Klik hier voor de uitslagen.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina