NK Marathon | BartBrentjens Challenge

Gepubliceerd op: 15 oktober 2012
NK Marathon | BartBrentjens Challenge

Erik Groen Nederlands kampioen Mountainbike marathon. Zondag stond Limburg in het teken van de Mountainbikesport. In deze veldslag voor zowel renner als materiaal bleef Erik Groen sterk overeind en reed naar de zege.

Limburg in het teken van de Mountainbikesport

Afgelopen weekend stond Limburg in het teken van de Mountainbikesport. Zondag werd het startsein gegeven voor de Bart Brentjens Challenge en tevens NK Mountainbike Marathon.
Om 10:00 uur klonk het startschot voor de Elite- en Beloftewedstrijd. Een half uur later gevolgd door tweeduizend recreanten.
105 kilometer afzien door het Zuid-Limburgse landschap dus. De renners konden zich opmaken voor 1800 hoogtemeters en een gevarieerd parcours bestaande uit; singeltracks, steile beklimmingen en snelle passages langs de vele weide en boomgaarden die Limburg rijk is. De Löss ondergrond en de regen van de voorgaande dagen maakte het tot een ware veldslag voor zowel materiaal en renner.

De wedstrijd verliep voorspoedig

Namens Feenstra, zaten Tim, Geert, Thijs, Rens en latere winnaar Erik Groen meteen in de kopgroep. Door assertief te rijden werd de kopgroep met daarin Bart Brentjens, Rabo renner Minnaard en verschillende professionele marathon specialisten al snel uitgedund. Erik bleef tot 70 kilometer voor het einde aan de kopgroep hangen. Kort gevolgd door Thijs en Geert.

Hiermee waren ze meteen de eerste beloften (U23) renners in de wedstrijd. Voor hun pakte Marathon specialist Bekkink de Titel bij de Elite. 2e werd Frank Schotman en 3e Jeroen Boele.

Niet lang gevolgd door de belofte mannen van Feenstra.

De aansluiting met de top 5 algemeen was nog binnen handbereik, maar door een fout van de jury liepen zei samen met Bart Brentjens achterstand omdat er onduidelijkheid bestond over de volgorde in de wedstrijd.

Uiteindelijk is heeft het goed uitgepakt voor het Feenstra Bike Team waarbij de sterkste renner heeft gewonnen.

Zie hier het TV-verslag van TV Limburg: klik hier voor de link.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina