NK Mountainbike Steenwijk

Gepubliceerd op: 22 juli 2012
NK Mountainbike Steenwijk

Mooie prestaties en een super ambiance sierden het NK Mountainbike. Het team was fel, goed voorbereid en heeft laten zien dat het tot een van de mountabikeploegen van Nederland behoord. De twee tweede plaatsen spreken boekdelen en smaken voor iedereen naar meer.

De wedstrijd

Hét wedstrijdevenement waar de nationale mountainbikesport naar toe had geleefd om te strijden voor de welbegeerde rood- wit – blauwe trui vond plaats op en rond "De Wold Berg", vlakbij Steenwijk. De renners kregen een selectief en technisch wedstrijdparcours voor hun kiezen waarmee iedere ronde 50 hoogtemeters moesten worden bedwongen. Deze uitdagende ronde van 6,5 kilometer stond garant voor veel strijd.

Samen met partner Dyka en vele genodigden hebben kunnen genieten van een mooi evenement en spannende wedstrijden.

Junioren

Bij de junioren waren wij goed vertegenwoordigd met Jesper Slik en Roy Beukers.
Vanaf het vertrek wiste beide heren meteen de leiding te nemen. Na een versnelling van Jesper dunde de toen ontstane kopgroep uiteen waarna hij samen met Levi Braam en Raymond van de Kruisweg. Dit gezelschap bleef weg en Roy zakte iets terug naar plaats 5. Jesper en Levi wisten zich los te maken van hun medevluchter en zouden samen uitmaken wie zou winnen. Het was uiteindelijk Levi die op sluikse wijze voor de laatste bocht de sprint aangaan een voorsprong hield tot aan de finish.

Uitslag Junioren:
1. Levi Braam
2. Jesper Slik (Feenstra Bike Team)
3. Raymond van de Kruisweg
>
5. Roy Beukers (Feenstra Bike Team)

Elite Beloften

Aan het bvertrek Tim Lemmers. De wedstrijd werd na een mooie strijd uiteindelijk gewonnen door Hans Becking. Tim finishte herstellende van een blessure nog op de 14e plaats algemeen.

1. Hans Becking
2. Frank Schotman
3. Bas Peters
>
15. Tim Lemmers (Feenstra Bike Team)

Bij de belofte (Elite onder 23 jaar) was de ploeg vanaf de start goed voorin te vinden. Rens de Bruijn, Geert van der Horst, Thijs Zuurbier en thuisrijder Erik Groen zaten meteen voorin het peloton dat met hoog tempo de eerste helling opvlogen. In de tweede ronde wist Thijs Zuurbier een aanval te plaatsen, maar hij werd al snel bijgehaald door latere winnaar Michiel van der Heide.

Voor de 2e plaats ontstond een heftige strijd die pas in de laatste ronde werd gewonnen door Thijs Zuurbier. 3e werd Mathijs Eversdijk. Gevolgd door erik Groen en Rens de Bruijn.

1. Michiel van der Heide
2. Thijs Zuurbier (Feenstra Bike Team)
3. Mathijs Eversdijk
4. Erik Groen (Feenstra Bike Team)
5. Rens de Bruijn (Feenstra Bike Team)

"We kunnen terug kijken op een geslaagd NK ook al hebben we geen trui in de wacht weten te slepen. Het team was fel, goed voorbereid en heeft laten zien dat het Feenstra Bike Team tot een van de voornaamste mountabikeploegen van Nederland behoord. De twee tweede plaatsen spreken boekdelen en smaken voor iedereen naar meer.”aldus team manager Maarten Kemperman. 
 

naar nieuwsoverzicht vorige pagina