Opening nationale mountainbikeseizoen

Gepubliceerd op: 2 april 2013
Opening nationale mountainbikeseizoen

NIEUWCUIJK - In het Brabantse Nieuwcuijk vond zondag de seizoen opening plaats van het nationale mountainbikeseizoen. Namens Feenstra-Felt powered by Kenda stonden Erik Groen, Roy Beukers en Robbert de Nijs aan het vertrek. De vierde Nederlander, Thijs Zuurbier, is nog altijd niet hersteld van zijn sleutelbeenbreuk die hij opliep op Cyprus.

Op het lastige rondje met veel bochten lag het tempo vanaf het begin erg hoog. Erik Groen kon lang met de eersten mee maar door een verbogen voorderailleur werd hij teruggeslagen en moest hij uiteindelijk opgeven. De Nijs had vooraf weinig fiducie in een goede uitslag. De Warmenhuizer had namelijk de hele week al last van een lichte keelontsteking en verkoudheid.
Toch kende hij een prima start en wijst hij zich in het gedrang naar voren te wurmen en een plaatsje te bemachtigen in de tweede groep. Dit resulteerde in een 13e plaats. ,,Niet verkeerd na een wat mindere week dus ik ga met volle moed op naar Norg’’, aldus De Nijs. Beukers kwam niet in zijn ritme en wist zich niet in de prijzen te rijden.
Zondagmiddag start het team om 13:15 uur in Norg. In deze Noordelijke wedstrijd hopen de mannen natuurlijk van voren mee te strijden.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina