Podium in Sankt Vith

Gepubliceerd op: 6 juli 2014
Podium in Sankt Vith

Afgelopen zaterdag hebben Robby de Bock en ruben Scheire deelgenomen aan de Crelan Mountaibikewedstrijd in Sankt Vith. De wedstrijd was georganiseerd door het sportmanagement bureau Golazo, zodoende dus uitstekend geregeld.

Beide Belgische teamrenners namen het in de Elite categorie (hoofdklasse) op tegen de het hoogste niveau wat de België te bieden heeft. Zo stonden Kevin Van Hovels, Jonas de Backer en Veldrijders/mountainbikers Sven VanTourenhout en huidig Belgisch kampioen Sven Nys aan het vertrek.

Voor het derde jaar op rij schreef Sven Nys de wedstrijd in Sankt Vith op zijn naam. In de Oostkantons haalde Nys het met een minuut voorsprong op de nummers 2 en 3, Ruben Scheire en Kevin Van Hoovels. “Een geslaagde generale repetitie voor het BK in Ottignies op 20 juli.” Zei Ruben Scheire nadien.

Sven Nys nam halfweg de wedstrijd in handen en kon met één fikse versnelling meteen een overtuigende kloof slaan. De Belgische kampioen van Crelan - AA Drink kon zo winnen in Sankt Vith, waardoor ook hij met vertrouwen verder kan werken richting BK. De strijd voor de tweede plek werd in de slotronde beslecht. Daarin nam Ruben Scheire in de slotronde de afstand van metgezel Kevin Van Hoovels. Jonas De Backer finishte vierde en Robby De Bock sloot de top vijf.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina