Podium in Wereldbekerwedstrijd Windham Mountain

Gepubliceerd op: 10 augustus 2014
Podium in Wereldbekerwedstrijd Windham Mountain

Blaza Klemencic kent een uitstekende dag. Na haar sterke optreden in Mont St Anne van vorige week wist ze ditmaal het podium te bereiken, door als 5e te finishen.

Vanaf de start wist de Sloveense zich voorin de wedstrijd te begeven. Ze reed met onder meer de wereldbeker klassementsleider Neff voor plaats vier. Neff wist Klemenčič in de laatste ronde kwijt te spelen in de afdaling.

“Ik ben ontzettend blij met dit mooie resultaat. Het nieuwe materiaal van KENDA en NOTUBES gaf me nog even een extra aanzet om dit resultaat te bereiken. Natuurlijk alle lof voor mijn coach Robert. We hebben hier hard voor gewerkt. Nu hopen dat ik deze lijn kan doorzetten richting Meribel en het WK”. Besluit Blaza Klemencic. De dameswedstrijd werd gewonnen door de (lokale)favoriete Catherine Pendrel.

140810_2472_by_Kuestenbrueck_USA_Windham_XC_WE_ceremony_Neff_Zakelj_Pendrel_Langvad_Klemencic

Dames U23

De jonge Lisa Mitterbauer kon op het fysiek zware Cross Country eliminator parcours niet voldoende tegenstand bieden aan twee sterke Amerikanen. De wedstrijd werd gewonnen door de Zweedse Jenny Rissveds. Lisa Mitterbauer moest genoegen nemen met de vijfde plaats algemeen.
In de Cross Country wedstrijd wist Mitterbauer lang stand te houden in de achtervolgende groep op koploopster en latere winnares Margot MOSCHETTI uit Frankrijk. Mitterbauer zakte echter iets terug en finishte op een 11e plaats algemeen.

Men Elite

31e plaats voor Ruben Scheire, Nino Schurter wint. 'Wedstrijd duurde net te lang voor mij'
Ruben Scheire viel net buiten de top-30. "Al tijdens de start kenden ze problemen vlak voor mij. Vervolgens wist ik op te schuiven naar de 30ste positie. De afdaling sloot ik aan op een groepje dat streed voor positie 25. In de lange afdaling viel er iemand voor mij. De rest van de wedstrijd werkte ik net achter dit groepje af".

Onze Zuiderbuur blikt tevreden terug op zijn Amerikaans avontuur. "Ik werkte een prima wedstrijd af, alleen was deze opnieuw iets te lang voor mij. Top-30 was weliswaar mooier geweest, maar mijn normen voor defensie en het WK haalde ik eerder al"

Bekijk de beste beelden van de wedstrijden terug op Redbull.tv

naar nieuwsoverzicht vorige pagina