Podiumplaatsen in Engeland en Italie

Gepubliceerd op: 21 april 2015
Podiumplaatsen in Engeland en Italie

In het Engelse Plymouth reed Anne Terpstra afgelopen weekend met de nationale de selectie een XC wedstrijd voor de British MTB Series. De Nederlands kampioene kon in de beginfase even een gaatje slaan met de grote favoriete Annie Last maar die bleek toch een maatje te groot. Vooral op techniek was de Britse beter waardoor de Apeldoornse genoegen moest nemen met plek twee.

Terpstra: ,,Ik had me voorgenomen rustig mee te starten en op de eerste klim de kop te pakken. Het eerste viel tegen, want de Engelse dames startten bijzonder hard. Gelukkig kon ik me voorin handhaven en kon ik op de eerste klim zelfs een klein gaatje slaan op favoriete Annie Last. In de afdaling die volgde kon Annie helaas weer aansluiten en op techniek reed ze al snel bij me weg. Ik heb mijn eigen race gereden en de tweede plek vast kunnen houden, goed voor 40 UCI punten. De ondersteuning vanuit de KNWU was top dit weekend, bedankt!’’

In het Italiaanse Nals was de rest van het team afgelopen weekend present. Op de eerste dag was er al een mooie derde plek voor Lisa Mitterbauer op de XCe. In de XC-wedstrijd kwam de Oostenrijkse door een manoeuvre van een andere renster ten val maar de verloren plekken kon ze al snel goedmaken en een mooie met een mooie 15e plek was ze dik tevreden.

De mannen kwamen niet echt in het stuk voor. Ruben Scheire baalde daar stevig van. ,,Deze uitslag past niet bij mijn huidige vorm’’, vertelde de Belg, die twee weken geleden nog won in Engeland. Komend weekend gaat het Habitat MTB Team weer op jacht naar podiumplaatsen in het Duitse Haiming.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina