Robbert de Nijs behoudt leiderstrui in Lotto Strandcompetitie

Gepubliceerd op: 13 december 2013
Robbert de Nijs behoudt leiderstrui in Lotto Strandcompetitie

NOORDWIJK - Zaterdag 7 december werd de derde manche van de strandcompetitie verreden in Noordwijk. 26 kilometer heen richting IJmuiden en hetzelfde stuk weer terug om te finishen op de boulevard in Noordwijk. De wind was zuidwest 4-5 dus dat betekende dat de renners op de heenweg een flinke bries in de rug zouden hebben. Robbert de Nijs stond namens Feenstra-Felt p/b Kenda met hoge verwachtingen aan de start in de leiderstrui.

De Nijs: ,,De benen voelden goed en ik had er veel zin in! De KNWU had duidelijk geluisterd en de startopstelling verliep deze keer op eerlijke wijze.’’

De eerste 26 kilometer werden in iets meer dan een half uurtje geklaard en op het keerpunt kwam een groep van vijftien weer bij elkaar. De KOGA-formatie was loeisterk en speelden het ploegenspel ontzettend slim. De Nijs werd vervolgens iedere keer aangekeken omdat hij in de leiderstrui rijdt die liet zich niet gek maken. De meeste ontsnappingen waren van korte duur en konden snel weer teruggepakt worden.

Tibor Zwaan en Ramses Bekkenk sprongen in de laatste drie kilometer maar het grootste gedeelte van de groep bleef tot de laatste kilometer bij elkaar. Op dat moment plaatste Ronan van Zandbeek samen met een andere renner de jump die er beslissend uit zag. De Nijs reageerde, zat in het wiel en draaide samen met hen, even leek een top-3 klassering binnen handbereik maar al snel bleek het tegendeel en werden het trio teruggepakt door een grote groep die zich ineens organiseerde.

,,Ik zat toen tot aan m’n nek in het melkzuur en stond geparkeerd maar probeerde de schade zo goed en kwaad als het lukte te beperken. Ik was door ongeveer vijftien man gepasseerd en perste er nog een sprintje uit maar zat ook gevaarlijk dicht tegen kramp aan. Uiteindelijk bleek ik 21e te zijn geworden, niet echt een daverende uitslag als je met 300 meter te gaan nog derde rijdt. You win some and you lose some, ik heb in ieder geval de leiderstrui weten te behouden.’’

naar nieuwsoverzicht vorige pagina