Robbert de Nijs snelste in Den Helder

Gepubliceerd op: 20 oktober 2013
Robbert de Nijs snelste in Den Helder

Robbert de Nijs toonde vandaag weer aan dat hij momenteel in topvorm verkeert. De kersverse Nederlands kampioen wint Hoek van Holland-Den Helder! De langste strandrace van Nederland.

De langste strandrace van Nederland. Na 132 moest Kogarenner Bram Rood genoegen nemen met plek 2. 3e werd Stefan Vreugdenhil. De 20-jarige inwoner van Warmenhuizen werd daarmee de jongste winnaar ooit van deze slopende strandrace.

De mountainbiker van team Feenstra Felt p/b Kenda reed de hele wedstrijd voorin mee. Al vroeg in de koers reed hij in een kopgroep van drie samen met Vreugdenhil en Rood. Ze trokken echter niet door en voor het lange asfaltstuk bij IJmuiden – favoriet Ramses Bekkenk (Koga) had toen al lek gereden – was er weer een grote groep bij elkaar.
De twee overgebleven renners van Koga maakten in de tweede helft van de wedstrijd de koers hard. De Nijs was eigenlijk de enige renner die het duo kon bijhouden. Met snelheden tot 55 kilometer per uur werd stevig door gereden naar Julianadorp, waar de renners het strand zouden verlaten.
Vreugdenhil kreeg te kampen met een lekke band, waardoor de ploegentactiek van Koga niet langer kon worden uitgespeeld. “Na de Honds Bosse Zeewering heeft Bram nog een paar keer geprobeerd weg te rijden, maar dat lukte hem niet. Ik wist dat ik hem in de sprint de baas zou zijn, dus heb zelf niets meer ondernomen.” Zei de Nijs.
De Nijs won met vier seconden voorsprong op Rood reed hij net binnen de 3,5 uur met een gemiddeld de van meer dan 37 km/uur.

mtb
naar nieuwsoverzicht vorige pagina