Robbert de Nijs verrast met derde plek in Beringen

Gepubliceerd op: 25 augustus 2013
Robbert de Nijs verrast met derde plek in Beringen

Op en rond de mijnterril van Beringen verraste Robbert de Nijs zaterdag met een derde plaats bij de beloften. Gebroederlijk met zijn ploeggenoot Ruben Scheire kwam de renner van het Feenstra-Felt p/b Kenda over de streep met wie hij bijna de hele wedstrijd op plek acht en negen in de koers had gereden.

,,Yes, eindelijk komt het er dit seizoen een keer uit'', reageerde De Nijs verheugd. ,,In het begin had ik er nog wel een hard hoofd in, er reden me jongens voorbij die ik nog nooit gezien had. Na een ronde stonden die allemaal geparkeerd terwijl Ruben en ik goed door konden gaan.''

Jens Schuermans (Versluys) schreef de derde manche van de Belgian MTB Cup op zijn naam. Kevin Van Hoovels en Jeff Luyten zorgden met hun respectieve tweede en derde plaats voor een volledig blauw podium. Robby de Bock maakte ook lange tijd deel uit van de kopgroep maar hij werd helaas door pech teruggeslagen.

Thijs Zuurbier kwam tijdens de parcoursverkenning hard ten val. In het ziekenhuis van Den Helder werd een breuk in zijn vinger vastgesteld. Hierdoor kan de jonge Noord Hollander zes weken niet in actie komen.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina