Robbert de Nijs wint in het Duitse Grafschaft

Gepubliceerd op: 2 september 2013
Robbert de Nijs wint in het Duitse Grafschaft

GRAFSCHAFT – Robbert de Nijs toonde afgelopen weekend weer aan dat na een moeizame seizoenstart de vorm groeiende is. De Noord Hollander was in het Duitse Grafschaft, ten oosten van Keulen werd verreden, de sterkste belofte in de wedstrijd om de NRW-Cup. Erik Groen eindigde als vijfde elite en overall als negende.

Het rondje was technisch niet bijzonder maar wel ontzettend zwaar door het vele (190 hoogtemeters per rondje) klimmen. De beloftekoers werd gewoontegetrouw weer tegelijkertijd met die van de Elites verreden over zeven rondes van het loodzware parcours.

De Nijs stond helemaal achteraan opgesteld rond de 45e plaats doordat de Warmenhuizer nog geen enkele koers had gereden van deze competitie. Vlak na de start kwam hij even klem te zitten op een smal gravelpad maar op de eerste klim wist de renner van het Feenstra-Fel p/b Kenda Biketeam richting te top-10 op te schuiven waarna hij een ronde later aansloot bij de kopgroep van drie.

De Nijs: ,,Ik heb echter wel tot het gaatje moeten gaan om deze aansluiting te maken en het rondje gunde de renners maar weinig herstel.’’ Zijn kamikaze-actie aan het begin van de race eiste zijn tol na 2,5 ronde toen hij moest lossen bij een aanval van een van de Duitsers.

Door in zijn eigen tempo stug dor te rijden wij hij zijn voorsprong van anderhalve minuut op zijn achtervolgers vast te houden waardoor hij de winst pakte bij de Beloftes en overall vierde werd tussen de Elites. ,,Ik ben daar dik tevreden mee na een zeer intensieve trainingsweek, deze race was de perfecte voorbereiding op het Beneluxkampioenschap welke volgende week in Zoetermeer op de heuvels rond Snowworld word verreden.’’

naar nieuwsoverzicht vorige pagina