Robby De Bock van start in Profronde Surhuisterveen

Gepubliceerd op: 29 juli 2013
Robby De Bock van start in Profronde Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Het Wielercomité van Surhuisterveen heeft nog vier namen toegevoegd aan de startlijst van de 32ste Profronde van Surhuisterveen.

Tourrenners Lars Boom, Niki Terpstra en Koen de Kort tekenen dinsdagavond de presentielijst op De Kolk maar ook Robby De Bock van het Friese Feenstra-Felt p/b Kenda mountainbiketeam is op het laatste moment nog toegevoegd aan de startlijst.

De Bock manifesteerde zich anderhalve week geleden nadrukkelijk op het Belgisch Kampioenschap Mountainbike in Lacs de l'Eau d'Heure. Sven Nys, ook geen onbekende in Surhuisterveen, ging voor de derde keer aan de haal met de titel en Tom Meeusen legde vrij gemakkelijk beslag op het zilver.
Een ander verhaal was de strijd om het brons tussen Jonas De Backer en Robby De Bock. De Oost-Vlaming kwam in de laatste ronde nog dichtbij De Backer maar slaagde er net niet in om hem van het podium te houden. Zijn sterke optreden viel echter wel op bij wedstrijdleider Andries Nieuwenhuis van het Feanster wielercomité, die hem beloonde met een startplaats in de profronde.

Eerder werden al Tourwinnaar Christopher Froome, Bauke Mollema en Laurens ten Dam vastgelegd. Veertig renners tekenen dinsdag a.s. tussen half zeven en zeven uur de presentielijst op het podium aan de voet van de Feanster Toer, die voor deze gelegenheid gehuld is in het Froome-geel.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina