Robby de Bock wint Bart Brentjens Challenge, titel voor Thijs Zuurbier

Gepubliceerd op: 5 oktober 2014
Robby de Bock wint Bart Brentjens Challenge, titel voor Thijs Zuurbier

EIJSDEN – Robby de Bock won zondag de tiende Bart Brentjens Challenge. Na 110 loodzware kilometers door het Zuid Limburgse land kwam de Vlaming uit het Van der Heide p/b Kenda Mountainbike Team solo over de streep in Eijsden.

Thijs Zuurbier zorgde voor een ongekende dubbelslag door de wedstrijd voor beloften te winnen en daarmee won de Noord Hollander ook de Nederlandse titel marathon.

IMG_9910[2]

Achter de Belg kwam Kogarenner Bram Rood als tweede over de streep, voor Ronan van Zandbeek. Op de laatste klim was De Bock weggereden bij zijn medevluchter. ,,Ik voelde dat ik sterker was en dan moet je het niet op een sprint aan laten komen’’, zei De Bock.

In het begin van de koers voelde De Bock zich niet en zo heel sterk. ,,Toen naar mate de koers vorderde er steeds meer mannen af moesten haken vooraan en ik dacht, zo hard gaat het toch niet, wist ik dat er vandaag wat moois in zou zitten.’’ De Bock's ploeggenoot Thijs Zuurbier was de beste bij de beloften.

De Bock en Zuurbier reden zondag voor het eerst in de kleuren van hun nieuwe hoofdsponsor Van der Heide en hun teammanager Maarten Kemperman was dan ook bijzonder content met de prestaties van zijn renners.

,,Dit is de eerste wedstrijd die we rijden in het nieuwe shirt en dan gelijk een dubbelslag in de zwaarste mountainbikewedstrijd van Nederland, mooier kun je het niet krijgen’’, aldus Kemperman.

IMG_9903[1]
naar nieuwsoverzicht vorige pagina