Robby de Bock zevende in MPL Stappenbelt MTB Trophy

Gepubliceerd op: 28 september 2014
Robby de Bock zevende in MPL Stappenbelt MTB Trophy

APELDOORN Jonas de Backer won zondag de laatste ronde van de Nederlandse Topcompetie in Apeldoorn. Hij hield Michiel van der Heiijden achter zich. Na 1,5 uur racen op het snelle rondje door het Orderbos in Apeldoorn eindigde Robby de Bock op een zevende plek.

De Bock hield een goed gevoel over aan zijn laatste XC wedstrijd van het seizoen. ,,Mijn wedstrijd ging vandaag wel lekker, de eerste ronde zat ik mooi in het wiel van wereldkampioen Michiel van der Heijden maar dan versnelde de kopgroep en kreeg ik het lastig. Halverwege ronde drie moest ik passen en wachtte ik op het tweede groepje, met daarbij Kevin van Hoovels en Jeroen Boelen.

Dit tempo kon ik prima bijbenen en nek aan nek ging ik met Van Hoovels het laatste bosje in voor plek vijf. Helaas kon ik Kevin niet meer inhalen en haalde Jeroen mij oko nog net voor de streep in. Zevende dus maar wel tevreden, de conditie is nog steeds goed maar zo’n snel parcours ligt mij gewoon iets minder’’, vertelde de Vlaamse renner van het Van der Heide Mountainbike Team.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina