Feenstra met drie nationaliteiten vertegenwoordigd op EK

Gepubliceerd op: 27 mei 2014
Feenstra met drie nationaliteiten vertegenwoordigd op EK

Zowel Ruben Scheire (België), Lisa Mitterbauer en Blaza Klemenčič nemen dit weekend deel aan het Europees kampioenschap cross-country Mountainbike in het Duitse Sankt Wendel.

Zowel Ruben Scheire (België), Lisa Mitterbauer en Blaza Klemenčič nemen dit weekend deel aan het EK Mountainbike in het Duitse Sankt Wendel.
In de week voor Albstadt selecteerde de Belgische Bondscoach Rudi de Bie Scheire voor dit kampioenschap. De Bie zag in Albstadt Belgen aan het werk die op hun niveau prima voor de dag kwamen. Bij de elite was er eerst en vooral Sven Nijs, die piekt naar het EK en vijftiende werd in Albstadt. "En daar zal hij heel tevreden mee geweest zijn". De Bie was ook tevreden over het optreden van Scheire hij deed het niet onaardig in Albstadt. "Ruben Scheire, traditioneel niet de beste starter, verloor ook nog eens veel terrein in de beginfase. Dat hij uiteindelijk dertigste werd, is bevredigend. Vooruit, ook in de Wereldbeker".
Inmiddels heeft Ruben zijn pijlen gericht op een top-twintig notering bij de Elite.

Lisa Mitterbauer en Blaza Klemenčič vertegenwoordigen het team in de Dames- en Dames U23 (Tot 23 jaar). Klemenčič trok in 2003 nog de overwinning naar zich toe. Dit Jaar hoopt ze op een top-10 notering of nog net iets meer naar voren. Met een 10e plaats in Nove Mesto en 9e in Albstadt lijkt ze in goede vorm. “Ik ben erg blij met hoe alles nu loopt en ik kijk erg uit naar het EK” Vertelde Klemenčič kort na haar finish in Albstadt.
Mitterbauer hoopt op een top-10 notering in haar wedstrijd bij de dames U23. Hoewel ze zich realiseert dat de competitie erg sterk is. “Ik heb hard gestreden in Albstadt en zal het zelfde met een betere vorm doen in Sankt Wendel!“

Team manager Maarten Kemperman is trots dat er drie renners deelnemen aan het EK. “Het is wel een unicum dat de ploeg met drie renners uit drie verschillende landen vertegenwoordigd wordt tijdens dit Kampioenschap. Dit geeft aan dat we een flinke stap in de goede richting hebben gemaakt en ik ben blij voor de renners en onze trouwe sponsoren die ons ondersteunen om dit uiteindelijk mogelijk te maken.” Vertelde Kemperman na het bekend worden van de definitieve selecties.

Ruben en Lisa in Nationale tenues
Ruben en Lisa in Nationale tenues
naar nieuwsoverzicht vorige pagina