Ruben Scheire komt sterk voor de dag in Huskvarna

Gepubliceerd op: 8 mei 2016
Ruben Scheire komt sterk voor de dag in Huskvarna

Scheire 16e op het Europees kampioenschap in Huskvarnaen en momenteel schijnbaar in pole position voor een olympisch ticket: Ruben Scheire. "Dit is super."

Van de Belgen fietste hij in de openingsronde als laatste rond, maar Ruben Scheire liet de schouders niet hangen en at beetje bij beetje de concurrenten voor hem op. De laatste man die hij bij de lurven greep, was landgenoot Jens Schuermans. Het deed onze zuiderbuur uiteindelijk op een fraaie zestiende plek belanden. Een weinig opvallend resultaat voor buitenstaanders, maar wel eentje dat in mountainbikerangen erg zal worden gerespecteerd.

"Dit is super", genoot Scheire ondanks de uitputting. In eerste instantie omwille van zijn behaalde norm voor zijn topsportstatuut bij Defensie. "Dat ik die hier zou halen, dat had ik nooit gedacht. Dankzij Defensie krijg ik de kans om te blijven leven als prof. Om mijn statuut te behouden, moet ik ook nog eens top-24 halen op wereldbekerniveau. Ik hoop dat ik ook daarin slaag."

De prestatie in Huskvarna is één van zijn allergrootste uitschieters in de sport. "Als ik realistisch ben, mag ik momenteel niet veel meer verwachten dan dit resultaat. Dit nu bevestigen met top-25 in de Wereldbeker, daar zou ik tevreden mee zijn. Vandaag was het zo zwaar, warm en stoffig dat veel renners voor me stil vielen. Het werd daardoor eerder een tijdrit waarin je constant aan hoog tempo rijdt dan een koers. Een eerlijke wedstrijd. Ik heb hier alles voor gedaan, en alles valt nu in zijn plooi"

De olympische droom die Scheire koestert, wordt zo meteen een stuk realistischer. "Op de vorige Spelen, die van Londen, was ik de derde man (de reserverenner die niet in actie mag komen, red.). Ik was toen nog belofte, maar heb er wel een tijdje lastig van geslapen dat ik niet mee kon. Op die leeftijd verliezen van iemand als Sven Nys was natuurlijk geen schande, maar nu wil ik er zeker heel graag naartoe. Dat ik altijd (ook vandaag, red.) goed tegen de warmte kan, is een voordeel richting de Spelen. Wie daar niet mee om kan, kan in Rio weinig gaan doen."

Bron: Mountainbike.be Auteur: Simon Lamon

naar nieuwsoverzicht vorige pagina