Ruben Scheire van het Habitat Mountainbiketeam gaat naar Rio

Gepubliceerd op: 9 juni 2016
Ruben Scheire van het Habitat Mountainbiketeam gaat naar Rio

Nu officieel bevestigd: Ruben Scheire uit Beervelde vertrekt in augustus naar Brazilië om België te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen van Rio 2016.

Na driemaal als eerste Belg geëindigd te zijn in de belangrijke meimaand wist Scheire zich met kop en schouders boven de andere Belgen te plaatsen (EK Huskvarna, Wereld beker Albstadt en Wereld beker La Bresse, red.) Het tweede ticket waar België volgens de Olympische landen ranking recht op had gaat naar Jens Schuermans.
“Dit is fantastisch voor Ruben en ook goed voor de ploeg. De Spelen brengen veel meer extra aandacht met zich mee en dat was vandaag na de bekendmaking goed merkbaar. Er is een ware media hype ontstaan in België. Ruben (die nu op hoogte verblijft in Italië) en ik hebben dikwijls contact hierover om te zorgen dat hij buiten zijn trainingen om iedereen goed te woord kan staan. Die aandacht komt hem toe, want hij heeft er voor gestreden en is op dit moment ook echt de beste Belg. Wij zijn enorm trots dat hij bij Habitat rijdt. Nog niet eerder heeft een renner van ons deelgenomen aan de Olympische spelen. Dus dit voelt ook voor de ploeg als een schitterende prestatie.” Aldus Maarten Kemperman

Wij zullen u goed op de hoogte houden rondom Ruben en de Olympische spelen! Daarnaast lijkt het ons fantastisch om de wedstrijd van Ruben eventueel gezamenlijk te kijken. Daarover binnenkort meer.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina