Ruben Scheire ondanks val toch bijna in toptien EK

Gepubliceerd op: 23 juni 2013
Ruben Scheire ondanks val toch bijna in toptien EK

BERN – Ruben Scheire is op het EK in Bern als elfde geëindigd. Vooraf was Scheire niet gerust op een goed resultaat. Problemen met zijn bekken spelen hem al een tijdje parten.

,,Afgelopen weekend, na mijn erg teleurstellend resultaat in de WB-manche in Val di Sole, zat ik echt in zak en as. Het duurde een hele tijd eer ik alles verwerkt had en weer kon lachen. Ik was er nochtans van overtuigd dat de miserie voorbij was. Immers, op training leek ik opnieuw over alle mogelijkheden te beschikken’’, deed Scheire zijn verhaal aan de vooravond van een nieuwe belangrijke afspraak met de mountainbiketoppers tegen over een verslaggever van de Belgische krant Het Nieuwsblad.

,,Het is raar: op training verloopt alles naar wens maar tijdens een wedstrijd bij een maximale belasting beginnen de problemen. Mijn bekken kantelt dan en dat heeft gevolgen voor de rug en de benen. Ik wacht al een tijdje tevergeefs op de noodzakelijke klik. Als het bekken in positieve zin omslaat - en dat kan plots gebeuren - is de miserie voorbij. Ik doe er alvast alles aan om die positieve evolutie in de hand te werken. Veel oefenen is de noodzakelijke boodschap. Ik blijf eraan werken. Meer kan ik ook niet doen’’, aldus de Europese nummer vijf van vorig jaar.

Zondag moest hij in de Zwitserse hoofdstad genoegen nemen met de elfde plek. Zijn relaas: ,,Ik zat top-tien na de startronde toen en Zwitser ten val kwam en ons meesleurde in zijn val. Ik moest e terugvechten vanaf plaats 25 en ben dus tevreden met mijn klassering, eindelijk kom ik weer eens een klassering die in de buurt komt van mijn kunnen’’, aldus de renner van Feenstra-Felt p/b Kenda. ,,De fully van Felt reed perfect over de fraaie omloop hier in Bern, dat was goed voor mijn moraal, ook met het oog op het komende BK. Daar kijk ik nu naar uit.’’

naar nieuwsoverzicht vorige pagina