Ruben Scheire schittert in Rio

Gepubliceerd op: 24 augustus 2016
Ruben Scheire schittert in Rio

Op de slotdag van de Spelen in Rio was het aan Ruben Scheire die als renner van Habitat mocht deelnemen aan de Spelen. Gehuld in de laatste uitvoering de KWBW kledinglijn van Bioracer deed hij het voortreffelijk in het Deodoro Pentathlon Park. Scheire eindigde als elfde. Goud was op deze Spelen voor de ongenaakbare Nino Schurter. De Zwitser reed anderhalve ronde voor het einde weg van de Olympische kampioen van Londen, Jaroslav Kulhavy. De Tsjech was in Rio goed voor zilver. Het brons was voor de Spanjaard Carlos Coloma.

Wielericoon Peter Sagan verraste door meteen van de allerlaatste startpositie naar een derde plaats op te rukken. De Slovaakse wereldkampioen op de weg volgde gezwind in het wiel van Schurter, Koretzky en Fontana tot wanneer een lekke band hem terugsloeg. Ook de Italiaan Marco Aurelio Fontana kreeg af te rekenen met een leegloper en zag zijn podiumambities in rook opgaan. Voor Sagan was deze lekke band ook mentaal een opdoffer. De flamboyante Slovaak verloor elke ronde heel wat plaatsen en verdween iets voor het einde uit de wedstrijd.
Pech was er ook voor Rudi van Houts. De Nederlander verloor op een rotspartij de controle over zijn fiets en smakte hard tegen de grond. De Nederlander verliet nadien de wedstrijd.
Ruben Scheire van het Habitat Mountainbike Team kan dus trots terugkijken op een geslaagde Olympische missie. Voor de Oost-Vlaming Scheire zelfs beter dan de verhoopte topzestien die Begische Bondscoach Rudy De Bie had vooropgesteld. "Ik hoopte op een top zestien, dat zou al heel mooi zijn op de Spelen. Als je dan elfde wordt, is dat gewoonweg super. Ik reed vandaag mijn beste wedstrijd van het seizoen. Een tiende plaats had ook nog gekund maar in de laatste ronde ben ik nogal domweg ten val gekomen waardoor ik wat tijd verloor" vertelde Scheire aan de verzamelde pers na de wedstrijd. "Bergop voelde ik mij erg goed. Ik schoof zachtjes op, ging niet in overdrive, speelde op veilig. Ik ben nu elfde op mijn eerste Spelen. Hier kon ik vooraf enkel van dromen."

IMG_7881

Om bij stil te staan

Ter gelegenheid van de Olympische mountainbikewedstrijd en omdat de ploeg buitengewoon trots is op de deelname van onze pupil die na vier jaar hard werken mocht uitkomen op de spelen, wilden wij dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan.
Zodoende werd met een enthousiaste groep relaties en aanhang bij Het Witte Huis in Olterterp (sponsor van het eerste uur) de Olympische wedstrijd getoond op groot scherm.
Vooraf konden de sportievelingen nog worden getrakteerd op een mountainbikerit over de nieuwe MTB-route van Beetsterzwaag. Waarna onder het genot van een heerlijk BBQ buffet werd genoten van een spanende strijd in Rio.
We zagen Ruben op een mooie uitslag afstevenen. “Uiteindelijk finishte hij als elfde wat echt een topprestatie is!” Aldus; teammanager en ex bondscoach mountainbiken Leo van Zeeland.

Zie hier nog een mooi interview van Ruben op Sporza: klik hier

6R8Y0574 (Kopie)

Goede doel

Opbrengst van deze unieke mountainbikebijeenkomst ging naar Habitat for Humanity.
Het team heeft de hele look en feel van de ploeg aan het goede doel gegeven, zodoende ook de naam; ‘Habitat Mountainbiketeam’.
Ook meehelpen aan de toekomst van minderbedeelden in onder meer de ontwikkelingsgebieden in Brazilië. Klik voor de link op bouwmee.nl

naar nieuwsoverzicht vorige pagina