Ruben Scheire sterkste belofte in Wallonia Cup Thieusies

Gepubliceerd op: 24 maart 2013
Ruben Scheire sterkste belofte in Wallonia Cup Thieusies

Ruben Scheire was in het Belgische Thieusies de beste belofte in de eerste manche van de Wallonia Cup. De Feenstra-Felt Biker moest twee minuten achter de eliterenners starten maar wist desondanks toch nog zesde overall te worden. ,,Jammer dat ik niet tegelijk met de elites mocht starten want ik had me graag willen meten met die mannen’’, verklapte Scheire na afloop.

Patrick Gaudy (Blanc Gilets-Barracuda) , ook al winnaar in Ottignies, domineerde ook de eerste manche van de Wallonia Cup. Pepingenaar Joris Massaer (MT8S MTB) legde in de Hengauwse modder beslag op de tweede plaats.

Robby de Bock kende in het Engelse Sherwood Pines een dramatische start. Toch wist de Belg na twee ronden bijna aansluiting te vinden bij een kopgroep van acht maar toen sloeg het noodlot toe. Een struikje bracht hem uit balans waardoor hij over de kop sloeg. ,,Ik had het zadel krom en was de kluts even kwijt’’, vertelde De Bock. ,,In de finale heb ik toch nog vier plaatsen goed kunnen maken waardoor ik nog net de top-tien haal.’’ De wedstrijd werd gewonnen door de Zweed Matthias Wengelin.

Erik Groen deed mee aan de eerste wedstrijd van de Holland MTB Cup. Deze werd verreden op de Wageningse Berg. Groen moest achteraan starten in een veld van 230 renners. Uiteindelijk werd de Arnhemmer toch nog achtste maar was daar niet tevreden mee. ,,Ik zit al een paar dagen tegen ziek worden aan en het liep vandaag ook niet echt lekker, een paar dagen rust zullen mij goed doen’’, aldus Groen.

Robbert de Nijs vocht tegen de elementen op het strand in de eerste editie van de Castricum-Camperduin-Castricum strandrace, die werd gewonnen door Rob van der Niet. Het werd een barre tocht door de snijdende oostenwind en de lage temperatuur. De Nijs had een goede start maar werd er op de kant afgereden. Met vier medestrijders probeerde hij nog terug te komen bij de twee koplopers maar dat mislukte.

Vlak voor Egmond op de terugweg, met nog zo’n zes kilometer te gaan, sprong Stefan Vreugdenhil samen met Bram Imming weg uit het groepje van De Nijs. ,,Het tempo lag al hoog, ik zat net op kop te geven en zijn snelheidsverschil was te groot om in een keer dicht te rijden’’, vertelde De Nijs. ,,Thijs Zonneveld, de columnist, zat nog bij mij maar hij kon mij niet echt helpen. In de sprint door het mulle zand naar de finish reed ik Thijs uit het wiel, wat resulteerde in een vijfde plaats. Ik had gehoopt op meer maar was evengoed tevreden na een intensieve trainingsweek.’’

naar nieuwsoverzicht vorige pagina