Ruben Scheire vecht zich in top tien Worldcup Hafjell

Gepubliceerd op: 14 september 2013
Ruben Scheire vecht zich in top tien Worldcup Hafjell

HAFJELL – In het Noorse Hafjell reden Robby de Bock, Thijs Zuurbier en Ruben Scheire de zesde en laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen.

Scheire zorgde voor een mooi succes voor het Feenstra-Felt p/b Kenda Biketeam door, ondanks een slechte start, toch nog tiende te worden. ,,Mijn materiaal was perfect en zelf was ik wel goed maar niet super'', zei Scheire.

Ruben Scheire was bergop een van de sterksten
Ruben Scheire was bergop een van de sterksten

De Bock mocht het spits afbijten bij de Elite. Na een prima start reed de Vlaming rond plek dertig toen het noodlot toeslag en hij door pech ver terug werd geslagen. Door stug door te blijven stoempen wist hij toch nog 45ste geworden, zijn beste klassering in een wereldbekerwedstrijd dit seizoen.

Bij de beloften was er wel succes voor het Feenstra-Felt p/b Kenda Biketeam Na zijn achtste plek in Canada aasde Ruben Scheire vooraf weer op een plek in de top acht maar door een slecht start zat dat er dit keer net niet in. Vanaf een 32ste positie wist de jonge Belg zich toch nog terug te vechten naar een tiende plek, op maar een kleine halve minuut van de top acht. ,,Technisch was ik in orde maar ik weet dat ik fysiek nog beter kan’’, vertelde Scheire.

Thijs Zuurbier startte met een gebroken vinger en tot overmaat van ramp reed hij, net als veel van zijn tegenstanders, ook nog eens lek op een van de scherpe stenen waarmee het parcors op en rond de skipistes van Hafjell lag bezaaid. ,,Ik had best wel last van mijn vinger en kon daardoor niet voluit gaan, ook reed ik nog lek dus mag ik beste tevreden zijn met mijn uitslag’’, sprak de Noord Hollander.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina