Ruben Scheire vijfde in Houffalize

Gepubliceerd op: 2 mei 2014
Ruben Scheire vijfde in Houffalize

HOUFFALIZE – Ruben Scheire is vrijdag op een prima vijfde plek geëindigd in Houffalize. Matthias Wengelin ging met de winst aan de haal. De Zweed verwees Sven Nys naar de tweede plek.

De Zweeds kampioen Wengelin, Portugees kampioen David Rosa en Belgisch kampioen Sven Nys, namen in de Belgische Ardennen direct het heft in handen, samen met de Nederlander Frank Beemer. Het Feenstra-duo Ruben Scheire en Robby De Bock volgde aanvankelijk op korte afstand, tot De Bock ver terugviel door een zadelbreuk.

Voorin nam Wengelin al in de eerste ronde afstand in de meest technische afdaling. Rosa, Nys en Beemer hielden het gat aanvankelijk beperkt tot een veertigtal seconden, maar kregen dat nooit gedicht en verloren in de tweede wedstrijdhelft nog meer terrein. Lichtgewicht Rosa was uiteindelijk duidelijk de betere voor plaats twee, Nys hield zijn Nederlandse gezel af voor de derde plaats. Ruben Scheire werd dus vijfde en tweede Belg.

Scheire ging goed van start in de Belgische Ardennen maar kon net niet aanhaken bij de kopgroep. ,,Ik heb de hele wedstrijd achter de kopgroep aangereden want ik was net niet fris genoeg om aan te haken. Bergop ging het prima maar bergaf verloor ik wel wat tijd, al met al zat er dus niet meer in. Ik kan hier veel beter rijden op goede dagen’’, vertelde de Belg na afloop.

Zijn land- en ploeggenoot Robby de Bock leek op weg naar een mooie podiumplek maar liggend op plek twee brak zijn zadelpen door een flinke klapper. ,,Daardoor verloor ik veel tijd en mijn mooie positie. Ik kwam daarna ook niet meer in mijn ritme’’, zei De Bock, die uiteindelijk dertiende werd. Ook Gosse van der Meer en Roy Beukers werden getroffen door pech waardoor het Feenstra-Felt p/b Kenda team dit keer geen bloemen mee naar huis mocht nemen.

Onze Belgische renners Ruben Scheire en Robby de Bock kwamen goed in beeld. Sporza heeft de laatste helft van de wedstrijd live uitgezonden, klik hier voor de highlights.

DSCF8735 (Kopie)
naar nieuwsoverzicht vorige pagina