Ruben Scheire wint Riva Bike Festival

Gepubliceerd op: 5 mei 2013
Ruben Scheire wint Riva Bike Festival

RIVA DEL GARDA – Ruben Scheire heeft in het Italiaanse Riva del Garda voor een grote verrassing gezorgd door de Rocky Mountain BIKE Marathon Garda Trentino powered by VAUDE op zijn naam te schrijven. De Belg uit het team van Feenstra-Felt p/b Kenda kwam na ruim een uur en drie kwartier solo over de streep en liet daarmee 300 concurrenten achter zich. Op ruim een halve minuut werd de Duitser Jochen Weisenseel tweede en de Italiaan Andrea Zamboni werd derde.

Scheire laat 300 man achter zich

Als voorbereiding op de komende wereldbekerwedstrijden reed Scheire aan de boorden van het Gardameer de korte afstand. De eerste twintig kilometer ging gelijk op met de lange afstand en gelijk vanuit de start lag het tempo heel hoog. ,,Gelukkig kon ik samen met Robby de Bock op het vlakke vooropschuiven’’, zei Scheire.

Na vijftien kilometer bleven er vooraan nog maar een klein groepje over en na de splitsing bleef Scheire vooraan over met Weisenseel. ,,Die Duitser leek best wel sterk maar toen ik bergop demarreerde bleek dat het beste bij hem er wel af was’’, zei de winnaar na afloop.

Over veertien dagen wordt in het Duitse Abstadt de eerste World Cup verreden en daarom werden afgelopen weekend in Italië de puntjes op de i gezet door het team van Feenstra-Felt. ,,Dit is de perfecte voorbereiding op de eerste World Cup, we hebben hier goed kunnen trainen, veel hoogtemeters gemaakt en vandaag heb ik volle bak gereden met dit mooie resultaat dus ik zie de eerste World Cup met vertrouwen tegemoet’’, vertelde Scheire met een tevreden glimlach.

Namens Feenstra-Felt p/b Kenda reden Robby De Bock, Robbert de Nijs en Erik Groen de lange afstand. De Bock werd 37ste, De Nijs 47ste en Groen 48ste. De Bock hield een goed gevoel over aan zijn optreden. ,,Ik heb voor het eerst sinds een half jaar geen last meer van mijn pols en dat ik nu weer pijnvrij kan fietsen geeft veel vertrouwen voor de rest van het seizoen.’’

Ruben Scheire op het hoogste treetje van het podium in Riva del Garda
Ruben Scheire op het hoogste treetje van het podium in Riva del Garda
naar nieuwsoverzicht vorige pagina