Scheire en Nys duelleren in Nove Meto na Morave

Gepubliceerd op: 26 mei 2014
Scheire en Nys duelleren in Nove Meto na Morave

Nino Schurter keerde na een uitstapje op de weg bij Orica-Greenedge terug op de mountainbike en in Nové Město won hij na een foutloze wedstrijd. Die kon daardoor voor de derde keer winnen in Nove Mesto, deze keer met slechts een handvol seconden voorsprong. Tempier werd tweede, Milatz kwam door de pech van Fanger nog op de derde podiumplek te staan.

Het duel tussen de beide landgenoten in beeld. Foto: Armin M. Küstenbrück / EGO-Promotion

Ruben Scheire streed de hele wedstrijd zij aan zij met zijn landgenoot Sven Nys. De Belgisch kampioen wist Scheire net voor te blijven en ze eindigden als 25ste en 26ste. Beide kregen na afloop een schouderklopje van hun bondscoach Rudy de Bie: ,,Sven kende een betere start dan hij had gehoopt en reed nadien een hele constante wedstrijd. En dat in een wedstrijd die vooral in het teken stond van het EK.” Ruben Scheire volgde in zijn tweede wereldbekermanche van dit seizoen een plaats na Nys. ,,En daarmee haalt hij ineens ook de EK-norm. Goed voor een eerstejaars”, vertelde De Bie aan www.mountainbike.be

Scheire was opgetogen na zijn goede race. ,,Ik kon de eerste rondes bergop wegrijden bij Sven maar dat lukte me de laatste rondes niet meer’’, vertelde Scheire. ,,Met deze plek haal ik mijn norm voor defensie en plaats ik mij voor het EK, mijn weekend kan dus niet meer stuk’’, glimlachte de Feenstra-Felt p/b Kenda mountainbiker.

Robby de Bock leek ook op weg naar een mooie eindklassering maar doordat zijn voorwiel hard in aanraking kwam met een rots reed hij lek in de finale terwijl hij op dat moment 33ste lag. ,,Ik pushte hard maar in de laatste downhillsectie reed ik lek en in de post verloor ik twintig plaatsen. De vorm is echter goed dus volgend weekend nieuwe kansen in Albstadt’’, verklaarde De Bock. 

Bekijk ook het videoverslag van de Wereldbeker. Klik hier.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina