Schurter wint ook Worldcup in Vallnord, De Bock 48ste

Gepubliceerd op: 27 juli 2013
Schurter wint ook Worldcup in Vallnord, De Bock 48ste

VALLNORD – De mannen in de XCO elite maakten er zaterdagmiddag in het Andorrese wintersportoord Vallnord een spannende race van. Ondrej Cink leek lange tijd op weg naar de zege maar zijn voorsprong van 40 seconden smolt als sneeuw voor de zon toen Nino Schurter in de laatste ronde gas gaf. Cink sputterde nog wel even tegen maar na een imposante bospassage van Schurter moest Cink er definitief af.

Robby De Bock verdedigde met verve de kleuren van het Feenstra-Felt p/b Kenda Biketeam. De jonge Belg moest vanaf plek 65 starten en verloor in de beginfase ook nog eens tien plaatsen. Door constante rondetijden te draaien wist hij zich toch nog netjes in de top-50 te klasseren en daarmee wereldbeker en UCI-punten te scoren.

De reactie van De Bock: ,,Uiteindelijk ben ik wel tevreden, m'n doel voor aanvang van het seizoen was om binnen de top-60 te eindigen indien het gevoel niet super was. Daar ben ik nu na Val di Sole (52) en vandaag in geslaagd. Nu werken aan de startpositie en mijn daalcapaciteiten om de ambities scherper te kunnen stellen.’’

De dag ervoor mochten Ruben Scheire en Thijs Zuurbier aantreden op het door de hitte en de hoogte (ruim 30 graden en 2000 meter hoogte) loodzware parcours. Scheire had na zijn sterke optreden op het BK meer verwacht van zijn optreden in deze Worldcup -23. Meer dan een 24ste plek zat er niet in. ,,Vorige week zat ik terug op niveau maar vandaag was ik dat zeker niet. Ik startte slecht en wilde dat in een ronde goedmaken waardoor ik mij opblies. De hoogte zal daar zeker een rol in hebben gespeeld. Ik wil me zeker in de volgende koersen beter laten zien’’, vertelde Scheire.

Zijn ploeggenoot Thijs Zuurbier werd 47ste ,,Ik had een niet al te beste start en daarna verloor ik ook nog een paar plekken bij de eerste singletrack waar iedereen moest lopen. In de eerste ronde heb ik nog wel een paar plaatsen goed kunnen maken maar daarna kreeg ik maagklachten, hierdoor verloor ik kostbare plekken. De laatste twee ronden kreeg ik het juiste ritme weer te pakken en wist nog veel mannen in te halen waardoor ik toch nog als tweede Nederlander finishte’’, aldus de Julianadorper.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina