Seizoenstart op Cyprus met ups en downs

Gepubliceerd op: 3 maart 2015
Seizoenstart op Cyprus met ups en downs

Team Habitat kwam vorige week voor het eerst dit seizoen in actie. Nederlands kampioene Anne Terpstra kende een goede start op Cyprus. De Apeldoornse eindigde als achtste en pakte daarmee 80 belangrijke UCI-punten. Naast hard fietsen kan ze ook goed schrijven, onderstaand haar verslag van de Sunshine Cup.

Voor mij de eerste week met de ploeg op pad en even wennen aan alles en iedereen. Helaas denk ik ook niet de beste week, want we hebben wel wat tegenslagen gehad.

Donderdag zijn we gestart met de stage race. Waarbij we, Lisa, Ruben en ik zijn. Blaza kon vanwege pijn aan haar knie niet starten, erg jammer! Voor mij verliep de tijdrit oké, maar niet super. Ik was hard gestart en kon de eerste klim een mooi tempo aanhouden. Ook in de eerste afdaling reed ik technisch netjes. De tweede klim liep een stuk minder en ik moest gas terug nemen. Was helemaal kapot en zette de 15e tijd neer, een uitslag die me wel weer blij maakte. Lisa was maar 3 seconden langzamer en werd 16e. Ruben over de tijdrit: ''Het ging op zich wel goed''.

Vrijdags begon het dan echt met de eerste échte stage race. We begonnen in Lythrodontas en kregen gelijk een lange asfaltklim voor de kiezen. Hier heb ik al vrij snel mijn eigen tempo gekozen. Toen we na een korte afdaling met de langste klim van de dag begonnen kwam ik in een goed groepje terecht en reed ik aardig omhoog. Ik kon als eerste de afdaling ingaan en kwam onderin bij de groep voor me terecht. Op driekwart van de wedstrijd reden we met zo'n tien dames bij elkaar voor de 5e plaats! Helaas was bij mij het beste er toen wel af en kon ik me niet meer in de strijd mengen. Ik werd 13e en schoof zo wel wat op in het klassement. Lisa werd 17e en Ruben ontevreden 41e.

Zaterdag was de dag van mijn favoriete etappe. Ik voelde me ook aardig en kon met de tweede groep mee omhoog rijden, waardoor ik samen met de klimmers bovenaan de lange klim kwam! Ook de afdaling kon ik weer wat tijd goedmaken, maar de geschiedenis herhaalde zich en op het einde viel ik weer stil en moest ik alsnog plaatsen inleveren. Ik werd 8e en klom nóg verder in het klassement, een resultaat waar ik wel heel blij mee was! Lisa werd 16e. Ruben genoot van de mooie rit vandaag, maar kon niet tevreden zijn met zijn 42e plaats.

Zondag reed ik de beste rit van de vierdaagse, maar ik denk ook mijn beste race sinds lange tijd! Ik kon elke klim opnieuw gas blijven geven en na een voorzichtige start plek na plek goedmaken. Ik finishte op een 6e plaats en rondde de vierdaagse af op plek 8, goed voor maar liefst 80 UCI punten. Een tevreden gevoel dus :-)
De tegenslag was dat Lisa niet van start kon gaan vanwege ernstige buikklachten en misselijkheid. Ruben weet na de vierdaagse weer waar hij aan moet werken en heeft zijn eerste wedstrijdritme van het seizoen opgedaan. Hij eindigde op plek 38. Nu een dag relaxen en herstellen van de geleverde inspanningen.

Deze week pakken we de trainingen snel weer op. Ik kijk al uit naar zondag, de volgende UCI wedstrijd in Amathous!

Anne Terpstra

10866067_1543196629278603_5210568860064827640_o
naar nieuwsoverzicht vorige pagina