Solide optreden van Kevin Panhuyzen in Rothaus Giro

Gepubliceerd op: 15 augustus 2017
Solide optreden van Kevin Panhuyzen in Rothaus Giro

FELDBERG Dankzij een solide optreden in de laatste etappe van de Rothaus Bike Giro eindigde Kevin Panhuyzen op een knappe achtste plaats in het eindklassement, wat belangrijke UCI-punten opleverde voor de jonge Belg. Het was de bedoeling van de Habitatrenner om de Rothaus Bike Giro mee te pikken als training en voorbereiding op het laatste deel van het seizoen en dat is prima geslaagd.

Panhuyzen zelf hield een goed gevoel over aan de etappekoers in het Hochzwarzwald van Duitsland. ,,Het gevoel tijdens de meerdaagse was erg goed maar toch merk je dat je als crosscountry renner meer getraind bent voor de opeenvolging van kortere beklimming’’, verklaarde Panhuyzen. ,,Desondanks voelde ik me de laatste dag nog steeds vrij goed en zo kon ik nog twee plaatsen opschuiven in het klassement. De renners voor mij waren dan ook allemaal voltijdse marathon renners’’, aldus Panhuyzen.

Simon Stiebjahn won het eindklassement van de Rothaus Giro voor Moritz Milatz en Markus Bauer. Panhuyzen vertrek deze week op hoogtestage voor het belangrijke slotstuk van het seizoen met op 27 augustus de laatste wereldbeker in Val di Sole en op 9 september het wereldkampioenschap in Australië.

naar nieuwsoverzicht vorige pagina